1 Milyon İstihdam Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Koşulları Nedir?

1 Milyon İstihdam Projesi başvurularının nasıl yapılacağı son günlerde araştırılan konular arasında. Peki 1 Milyon İstihdam Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Detaylar sizler için derlediğimiz haberimizde...

30.04.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 30.04.2020-13:12) 1 Milyon İstihdam Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Koşulları Nedir?

1 Milyon İstihdam Projesi başvurularının nasıl yapılacağı son günlerde araştırılan konular arasında. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak sosyal medya hesabından (twitter) yaptığı paylaşımında, “1 Milyon Yazılımcı projemiz, gençlerimizin büyük teveccühü ile karşılaştı. Başvuru sayısı 1 haftada 451 bine ulaştı.” ifadesini kullandı. Uygulama girişi ile kayıt https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr adresinden yapılıyor.

1 milyon yazılımcı istihdamı için başvurular sürüyor. Bakan Berat Albayrak’ın müjdesini duyurduğu projeye vatandaşlar oldukça ilgili. Proje kapsamında, bir başka uygulama olan BTKAkademi uygulaması ise online bilgi teknolojileri eğitim hizmeti verecek. https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ adresinden erişilecek olan uygulamada kullanıcılar e-devlet bilgileriyle giriş yaparak sistemdeki derslere kayıt olarak, takip edebilecekler.

1 MİLYON YAZILIMCI İSTİHDAMI PROJESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Uygulama girişi “https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login” adresi üzerinden yapılmaktadır. Uygulamaya üyeliğiniz yok ise web adresine giriş yapıldığında ekranda olan Kayıt Ol butonuna tıklanır.

Kullanıcı kayıt sayfasında Eski Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgilerle) ve Yeni Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgilerle) olarak iki alternatif sunulur. Kullanıcı kullandığı kimlik tipini seçerek ileri butonuna tıklanır.

Eski Kimlik Bilgileri ile Kullanıcı Kayıt Ekranı:Ekranda T.C. Kimlik No, Cilt No, Aile Sıra No ile Sıra No giriş alanları görülür. Kimliğin üstündeki bilgilerle giriş alanlarının tamamı doldurulmalıdır. Ekranda olan soru işaretinin üzerine gelindiğinde ekranda kimlik üstünde bilgilerin olduğu yerler görüntülenebilir.

Bu bilgilerin girişi yapıldıktan sonra İleri butonuna basılır. Seçimi değiştirmek için Geri butonuyla bir önceki sayfaya dönülebilir.

İleri butonuna basıldığında Kullanıcı Kayıt bilgileri ekranı gelir. Ekranda e-posta, e-posta tekrar, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir, Çalışma Şekli giriş alanları ile “Başvurunuza ilişkin tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Lütfen e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun.” uyarısı çıkar.

Ekrandaki bütün bilgiler doldurulduktan sonra Kayıt Ol butonuna tıklanır.

Ekranda “Kaydınız başarı ile alınmıştır. Sisteme kaydettiğiniz e-posta ile en kısa sürede bilgilendireceksiniz.” uyarısı gelir.

Kayıt işlemi sona erdikten sonra kaydetmiş olduğunuz e-posta adresinize aktivasyon maili 48 saat içerisinde iletilecektir. E-posta içerisindeki Aktivasyon Link butonuna tıklanır.

Şifre Aktivasyon ekranında TC Kimlik No bölgesine kayıtlı T.C. Kimlik numaranız gelecektir. Ekranda “Şifre” ile “Şifre (Tekrar)” boşlukları doldurularak Kaydet butonuna basılır.

Kullanıcı oluşturmuş olduğu parola ile uygulamaya giriş yapabilir. Kullanıcı sisteme giriş yaptığında Ana sayfa ekranı açılacaktır. Uygulamayı ilk kez kullanan kişiler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca alakalı metni onaylayarak uygulamayı kullanmaya başlayabilirler.

Onay geldikten sonra ana sayfada “Özgeçmiş Doldurma Oranı”, “Son giriş zamanı”, “Son güncelleme zamanı”,” Son güncelleme işlemi”, “Özgeçmiş Görüntüleme sayısı” ile “Son yapılan işlemler” görüntülenecektir.

Çevrimiçi eğitim uygulamasına giriş yapmak için Anasayfa ekranı üzerindeki Ücretsiz Eğitimler butonuna tıklandığında https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ web adresine geçiş yapılabilir.

BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?

1 Milyon Yazılımcı projesi sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak.

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak konuyla alakalı açıklamasında, “Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında #1Milyonİstihdam uygulaması geliştirilmiştir.1 Milyon İstihdam uygulaması, sektörün yazılımcı ihtiyacına büyük oranda karşılık verecek bir proje olarak önümüzde durmaktadır. Bu kapsam dahilinde vatandaşlarımızın özgeçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması amaçlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal