1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İçin Taksim'de Tüm Önlemler Alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda oluşabilecek provokasyonları ve alana girme çabalarını engellemek amacıyla güvenlik tedbirleri alınmaya başlandı.

30.04.2018-09:18 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-12:15) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İçin Taksim'de Tüm Önlemler Alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, salı günü kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda herhangi bir sorunun oluşmaması için çalışmalar yapıyor. Alanlarda her hangi bir sorun çıkmaması için çok sayıda polis memuru görevlendirildi.

Bu çalışmalar dahilinde, Taksim Meydanı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait kamyonlarla güvenlik için demir bariyerler taşındı.

Taksim'in farklı yerlerine önceki günlerde getirilip bırakılan bariyerler, güvenlik önlemleri kapsamında meydanın çevresine gece saatlerinden itibaren yerleştirilmeye başlandı.

Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Valiliği 1 Mayıs kutlamaları için bir basın açıklaması yapmıştı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul’da da kutlanacaktır. Maltepe Miting Alanı’nda gerçekleştirilecek olan kutlamaların huzur ve sulh içerisinde yapılmasına yönelik olarak miting alanında ve il genelinde her türlü önlem en üst düzeyde planlanmış; metro, metrobüs ve marmaray gibi ulaşım araçları ile vatandaşlarımızı yoğun olarak kullandığı güzergahlarda emniyet ve trafik önlemleri alınması öngörülmüştür. Bu çerçevede 26 bin 174 personelimiz 1 Mayıs kutlamalarında görev alacaktır. Miting öncesi, sırası ve sonrasında ulaşıma kapatılacak yollar ile kullanılabilecek alternatif güzergâhlar ayrıca duyurulacaktır. Vatandaşlarımızdan alınan önlemlerin uygulanması kurallara riayet etmeleri ve herhangi bir tahrik ve taşkınlığa prim vermemelerini rica ediyor, işçi ve emekçi kardeşlerimizin emek gününü kutluyoruz’’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal