Acı biberi tüketirken dikkat: Günde üçten fazlası kanser yapıyor

Acı severleri üzen haber uzmanlar tarafından geldi. Günden üçten fazla acı biber tüketmek ilerde ciddi hastalıklara neden oluyor. Peki acı biber tüketmenin zararları neler? İşte detaylar

25.12.2019-11:01 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-13:20)

Türk mutfağının en temel lezzetlerinden biri acıdır. Yemeklerin olmazsa olmazı acının birçok faydası bulunurken, fazla tüketildiği zaman sanıldığını aksine vücut sağlığını olumsuz etkiliyor. Peki faydalarından sık sık bahsettiğimiz acı biberin, zararları neler?  

Acı biberin zararları

-Barındırdığı yüksek miktarda çözücü madde içeren acı biber, yakıcı etki gösterir. Bu da tüketildiğinde bütün sindirim sistemini etkiler. 

-Aşırı tüketildiğinde buradaki hücrelerin madde yapısını bozar. Kanserin meydana gelmesine bile sebep olabilir. 

-Fakat sınırlı tüketildiğinde kanseri önler. Çünkü yüksek miktarda C vitamini barındırır. Bu nedenle uzmanlar kişilerin aşırı acı olan biberlerden günde 3 adet orta düzeyde olanlarda ise 5 tane daha hafifleri ise 8 tane tüketilebileceğinin altını çiziyor. Oldukça acı olan biber mide duvarının delinmesine zemin hazırlayabilir.

Acı biberin zararları

-Acı biberin sağlıklı bireylere hiçbir zararı yoktur. Ancak, bazı hastalık durumlarında acı biberin zararları ile karşılaşmak mümkündür.

-Acı biberin zararları ile karşılaşmamak için midesinde problem olan kişilerin tüketmemesi gerekir. Aynı zamanda yaralı bağırsak problemleri ve basur hastalıklarında da kesinlikle tüketilmemelidir. Bunun dışında sağlıklı kişilerde de aşırı tüketimlerde Acı biberin zararları ile karşılaşmak mümkündür.

-Öğünlerinizde 1-2 tutam dışında tüketmeniz olumsuz etkilerle karşılaşmanıza, mideye ve bağırsaklara zarar verebilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal