Adaçayı Yakmak Ne İşe Yarar?

Bir çeşit doğal tütsü olan adaçayını yakmak pozitif bir ritüeldir. Adaçayı nasıl yakılır? Detaylar haberimizde...

10.03.2017-10:51 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-17:27)

Bitkilerin közünden gelen aromatik koku, yakılan ortamdaki havayı değiştirmenin yanı sıra bazı inanışlarda da görünmeyen ama hissedilen detayları da müdahale etmektedir. Bir çeşit doğal tütsü olan adaçayını yakmak pozitif bir ritüeldir.

Bir tutam adaçayını mümkünse toprak bir güveç içine yerleştirin tütsüyü elde etmek için bu kuru otları yakın. Birkaç saniye yanmasına izin vererek ardından söndürün. Adaçayının ortama verdiği koku sayesinde ortamdaki kötü havayı yok edebilirsiniz.

Adaçayı yakmak evinizde bulunan böcekleri kovmaktadır. Adaçayını yakarak evin köşelerinde bu tütsüyü dolaştırın özellikle de cam ve kapı kenarlarında yakmaya dikkat edin. Adaçayı yakmak aynı zamanda sinek kovucu etki de sağlamaktadır.

Evde bir hastalık atlattıysanız; mutlaka adaçayı yakmanız önerilmektedir. Adaçayı ile tütsü yakmak hastalıklara karşı koruyucu olabilmektedir. Adaçayının oda içindeki mikrobu kırdığı bilinmektedir.

Stresten korunmak için adaçayı tütsüsü yakmak sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi ile dikkat çekmektedir. Bulunduğunuz ortamlarda ev veya ofislerde adaçayını yakarak sinir hücrelerinizi uyarabilirsiniz.

NAZAR ÇIKARMAK İÇİN NE YAPILIR?


Halk arasında nazara karşı bilinen pek çok yöntemden biri de adaçayı yakmaktır. Eğer evinizin içinde ve kendi üzerinizde nazar olduğunu düşünüyorsanız adaçayını bir süre yakarak dumanını evde dağıtabilirsiniz.

EVİN BEREKETİNİ ARTIRMAK İÇİN NE YAPILIR?

Adaçayı yakarak evinizin bereketini artırabileceğiniz yaygın bir bilgidir. Eski dönemlerde evin bereketi ve sofranın nimetinin artması adına adaçayı ya da üzerlik otu yakılırdı.

Adaçayından gelen etkiye inanıyorsanız, düzenli olarak adaçayını yakabilirsiniz. Adaçayı yakmak negatif enerji dönüşümü için oldukça sık kullanılmaktadır. Yakılan adaçayının küllerini ise çöpe atmayın eğer mümkünse pencereden dışarı savurmalısınız. İnanışa göre adaçayının külünü pencereden dışarı savurmak kişiyi de olumsuz düşüncelerden savurmaktadır.

ÜZERLİK OTU NAZARI YOK EDER Mİ?

Üzerlik otunun yakıldığında kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Üzerlik otunu yakan kişiler ''Gelsin üzerlik, gitsin nazarlık'' diyerek üzerlik otu yakmaktadır. Peki, üzerlik otu nasıl yakılır?


Üzerlik otu için malzemeler:

- Güveç kase veya metal kase

- Ateş yakmak için çakmak ya da kibrit

- 1 kaşık tuz

- 1 avuç üzerlik otu

Nazar çıkarmak için üzerlik otu nasıl yakılır? Tüm malzemeleri bir kabın içerisine alarak çakmak ile tutuşturun. Üzerlik otu sönene kadar evin içerisinde gezdirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal