30.09.2020-12:17 (Son Güncelleme:28.03.2024-22:32)


1

Aleyna Çakır'ın ölümünde şüphelerin odağında olan Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun Ankara’da dağlık alanda ölü bulunmuştu. Emniyetin Uygun'un ölü bulunmasıyla ilgili hazırladığı fezleke savcılığa gönderildi. Fezlekede Gülay Uygun’un ölümünden hemen önce güvenlik kameralarına takılan görüntülerine yer verildi.



2

3 Haziran'da Keçiören ilçesinde evde ölü bulunan Aleyna Çakır’ın sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun, Çakır'a şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin ortaya çıkmasıyla şüphelerin odağı oldu. İfadesinin ardından serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun ise Aleyna Çakır'ın soruşturması sürerken dağlık bir alanda başından silahla vurulmuş halde ölü bulundu.



3

Olay yerine gelen ekipler, yapılan inceleme sonucu el yazısıyla yazılmış intihar notu bulundu. Savcılığın yaptığı ilk incelemede ise Uygun’un başının sağ tarafından vurulduğu belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, savcılığın talimatı üzerine olayı araştıran polisin hazırladığı fezleke, dosyaya girdi.



4

SON GÖRÜNTÜLERİ FEZLEKEDE YER ALDI

SON GÖRÜNTÜLERİ FEZLEKEDE YER ALDI

Polis tarafından hazırlanan fezlekede yer alan güvenlik kameralarına ilişkin görüntüler, Gülay Uygun'un ölü bulunduğu alana nasıl gittiğini ortaya çıkardı. Aleybey Sokak’ta bir iş yerinin kameralarına yansıyan Gülay Uygun, saat 08.59’da Sanatoryum Caddesi’nde başka bir kameranın açısına girdi.



5

Elinde beyaz renkli bir poşet tuttuğu görülen Gülay Uygun, caddede bir süre durduktan kameranın görüş açısından çıktı. Daha sonra ise Uygun başka bir kameraya taksiye binerken yansıdı.



6

Polis ekibini plakayı tespit ederek ulaştığı taksi şoförü, şu ifadeleri kullandı: ‘44-50 yaşlarında sarışın bir kadın taksiye bindi ve Bağlum son duraktaki villalara doğru sürmemi istedi. Elinde bir poşet vardı. Maskesi de çenesinin altındaydı. Arka koltukta olduğu için uyarma ihtiyacı duymadım. Aramızda başka bir konuşma geçmedi. Bağlum son durukları geçtikten sonra meskenin kalmadığı bölgeye gelince devam edip etmeyeceğimizi sordum.



7

Bana, 'Siz devam edin, geldiğimde söyleyeceğim' dedi. Yaklaşık 5 kilometre sonra durmamı söyledi. 100 lira verdi, para üstünü verdikten sonra inerek yolun karşısına geçti. Geri döndüm, aynadan baktığımda kadınında aynı istikamete yürüdüğünü gördüm. Oradaki hobi bahçelerine gittiğini düşündüm. Daha önce gördüğüm biri değildi. Yol boyunca telefon görüşmesi yapmadı. Yalnız dalgın ve boş baktığını hatırlıyorum’



8

TELEFON KAYITLARI FEZLEKEDE

TELEFON KAYITLARI FEZLEKEDE

Gülay Uygun’un telefon incelemesi sonucu hazırlanan rapor da fezlekeye eklendi. Savcılık ise kayıtları inceleyerek Uygun’un o sabah kimle konuştuğunu ve mesajlaştığını araştırmaya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr