23.01.2020-10:49 (Son Güncelleme:19.04.2024-22:01)


1

Saf gül suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Cilt bakımından saç bakımına kadar birçok alanda kullanılabilen gül suyu ciltteki kırışıklıkların önüne geçerek yaşlanmayı da erteliyor. Gül suyu hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…



2

Cildin pH dengesinin korunmasına yardımcı olur ve fazla yağı kontrol altına alır.



3

Tahriş olmuş cildin kızarıklığını azaltmaya, akne, dermatit ve egzamayı azaltmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.



4

Tıkanmış gözeneklerde biriken yağ ve kirlerin giderilmesinde büyük bir temizleyici ve yardımcıdır. Cildin nemlendirilmesine, canlandırılmasına yardımcı olur ve cilde tazelenmiş bir görünüm katar.



5

Antibakteriyel özellikleri nedeniyle, gül suyu yaralanmalarda ve oluşan kesiklerde iyileşmeye yardımcı olur.



6

Antioksidan özellikleri, cilt hücrelerinin güçlendirilmesine ve cilt dokularının yenilenmesine yardımcı olur. Yaşlanmaya, ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumuna ertelemeye yardımcı olur.



7

Besleyici ve nemlendirici özellikleri saçın kalitesini arttırır. Hafif kafa derisi iltihaplarını tedavi ettiği ve kepeklerden kurtardığı bilinmektedir. Doğal bir saç kremi olarak harikalar yaratıyor ve saçların uzamasını destekliyor.



8

Gül aromasının güçlü yatıştırıcı etkisi vardır. Endişe, kaygı gibi duygulardan kurtarır ve ferahlık verir, böylece daha rahat hissetmenizi sağlar. Yastığınıza gül suyu damlatırsanız uzun bir günün ardından daha rahat uyumanıza yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR