24.09.2020-16:02 (Son Güncelleme:25.04.2024-08:25)


1

Çiçek denince belki de ilk akla gelen güller, hem yemeklere, hem de dekoratif amaçlarla kullanılıyor. Rengarenk güllerin tazeyken görüntüsü insanın ruhunu cezbettiği gibi, kurutulmuş hali ile de birçok alanda değerlendirmek mümkün. Peki gül nasıl kurutulur?



2

Çiçekler, hem kopartılmamış haliyle hem de vazodaki şık ve zarif görünüşleriyle dikkat çekiyor. Kimi zaman hediye olarak kullanıldığı gibi dekor amacıyla da kullanılan çiçeklerden dünya üzerinde en çok tercih edileni ise özellikle kırmızı gül. Güllerin solup gitmelerine engel olmak ve alternatif alanlarda kullanmak isteyebilirsiniz. Lokum yapımında tercih edilen güllerin birçok farklı kullanım alanları mevcuttur. Evde pratik yöntemlerle gül nasıl kurutulur tüm detaylarıyla...



3

Kurutmak istenilen güller kuru ve hava alan bir odada ip ile bağlanıp, ters bir şekilde asılarak kurutulabilir.



4

Gül kurutmak istşyorsanız yaz aylarını tercih etmeniz daha doğru. Güneş ışığını fazla almayan bir yere temiz bir bez serin ve bezin üzerine kurutmayı plandaığınız gül yapraklarını koyun. Çok güneş almayacak şekilde kuruma işleminin tamamlanması gerekiyor.



5

Kurutmayı planladığınız gülleri kitap arasına koyarak da gül kurutma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Çok kolay olan bu kurutma yönteminde çok fazla gül kurutmak pek mümkün değildir. Güllerinizi kuruturken kitaplarınızın böceklenmemesine dikkat etmeyi unutmayın.



6

Gülleri kurutmak için bir diğer yöntem ise gliserin kullanmak. Gülleri temiz bir bezin üzerine alın ve 1 çay kaşığı gliserini 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak bu karışımı güllerin üzerine eşit bir şekilde serpin. Önce terleyen güller, ardından kurumaya başlayacaktır.



7

Silisyum maddesi ile gülleri kurutma işlemini gerçekleştirmeniz de mümkün. Kurutmayı planladığınız gülleri silisyum ile kaplayın ve mikrodalga fırının içine koyun. 1 dakika kadar bir süre mikro dalgayı çalıştırın. Kuruma hızını gözlemleyin ve ihtiyaç duyarsanız daha uzun süre ayarlayabilirsiniz. Güller tamamen kuruyuncaya kadar tekrarlayın.



8

Güllerin rengini koruyarak kurutmak istiyorsanız hava ile doğal kurutma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntemin ise püf noktası, gülleri kurutacağınız ortamın kapalı, havasız, sıcak, kuru ve karanlık olması. Bu püf noktalara dikkat ederek ayarladığınız ortamda gülleri kurutmak için vantilator çalıştırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR