28.05.2022-15:53 (Son Güncelleme:28.05.2022-17:00)


1

Doğuştan Weaver sendromu nedeniyle boyu sürekli uzayan Gelgi, günlük hayatının tamamını ya tekerlekli sandalyede ya da direklerle geçiriyor. Anca yürüteç yoluyla yürüyebilen Rümeysa, dünyanın en uzun kadını konumununda. 2018 yılında 2 metre 13 santim olan Rümeysa Gelgi şu an 2 santim daha uzamış durumda.



2

Rümeysa Gelgi 24 yaşında ve boyu sürekli uzuyor. 3 yıl önce Bodrum tatili sırasında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştu. Uzun boyu yüzünden hayat içinde oldukça zorlandığını belirten Rümeysa, Lisans Yerleştirme Sınavı'na girdiğinde soruları yatay pozisyonda çözdüğünü ve bu yüzden zorlandığını belirtmişti. Rümeysa bilişim sisteminde çalışmak istiyor.



3

Tanıştığı insanların sürekli ona kibar ve cesaretlendirici davrandığını söyleyen Gelgi, sokakta yürürken insanların ona sürekli dikkatli gözlerle baktıklarını dile getirdi. Rümeysa Gelgi, "Her dezavantaj kendin için bir avantaja dönüşebilir, bu yüzden kendini olduğun gibi kabul et, potansiyelinin farkında ol ve elinden gelenin en iyisini yap" diye konuştu.



4

Sosyal hayatta fiziki açıdan zorlanan Rümeysa Bilgi yüzerek vücudunu rahatlatıyor. Dünyanın en uzun kadını Türk olması bir yana dünyanın en uzun erkeği de bir türk. Mardinli Sultan Kösem 2 metre 51 santimlik boyuyla dünyanın en uzun insanı konumunda. Rümeysa Gelgi'nin Boyuysa 2 metre 15 santim.



5

Guinness Dünya Rekorları Genel Yayın Yönetmeni Craig Glenday ise, "Rümeysa'yı yeniden rekorlar kitabına sokmak bir onur. Yılmayan ruhu ve kalabalığın arasından sıyrılma gururu bir ilham kaynağı” derken, "Yaşayan en uzun kadın kategorisi çok sık el değiştiren bir kategori değil, bu yüzden bu haberi dünyayla paylaşmaktan heyecan duyuyorum" diye konuştu.



6



7



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR