09.03.2020-10:01 (Son Güncelleme:25.04.2024-02:02)


1

Söz konusu kadınlar olunca, neler yapabileceğini hiç kimse tahmin edemez! Kadınların kahraman olduğu, mücadeleden asla geri durmadıkları ve hayata karşı kazanım elde ettiği durumları konu alan, her kadının muhakkak izlemesi gereken 5 filmi sizin için bir araya getirdik. İşte güçlü kadınları konu olan 5 film...



2

Elizabeth: Altın Çağ

Elizabeth: Altın Çağ

Elizabeth: Altın Çağ 1998 yılında gösterime giren, 1999 Oscar törenlerinde yedi dalda adaylık elde eden ve en iyi makyaj dalında bu ödülü kazanan Elizabeth filminin devamı. Senaryosunu William Nicholson yazmış, yönetmenliği ise Shekhar Kapur üstlenmiştir. Katolik kraliçe Mary ölür ve tahta çok fazla istenmese de Protestan olan ve ortadan kaldırmaya kıyamadığı kardeşi Elizabeth geçer. Elizabeth’in önünde upuzun ve dikenli bir yol vardır. Etrafı hem destekçileri hem de her fırsatta Katolik egemenliği geri getirmeye çalışan insanlarla doludur. Bunun yanı sıra evlenmesi ve kendisinden sonra tahta geçmesi için bir vasi bırakmak zorundadır. Tüm bu zorlukların arasında Elizabeth'in İngiltere'yi nasıl yöneteceği ise tam bir merak konusudur.



3

Frida

Frida

Frida, 6 dalda Akademi Ödülü'ne aday olmuş, makyaj ve özgün müzik dalında 2 Oscar kazanmıştır. Bastıramadığı arzuları ve enerjisi ile isyankâr bir kadın olan Frida, yaşlı, zengin ancak çok ünlü bir sanatçı olan Meksikalı Diego Rivera ile evlendiğinde 20 yaşındaydı. Film, sadece dahi bir sanatçının hikâyesini değil, aynı zamanda hayattaki en önemli şeylerin aşk ve aile olduğunu düşünen bir kadının hikâyesini anlatıyor.



4

Marilyn ile Bir Hafta

Marilyn ile Bir Hafta

Marilyn ile Bir Hafta, Adrian Hodges tarafından bir Colin Clark kitabı olan The Prince, The Showgirl and Me and My Week with Marilyn adlı eserden uyarlanarak yazılmış biyografik bir filmdir. Marilyn Monroe’yu canlandırmak, her zaman cesaret gerektiren bir iş olacaktır. Ancak bu filmde, Michelle Williams, rolün hakkını olağanüstü bir şekilde vererek, hem kendinden emin ve nazlı hem de içinde yaşadığı dünyadan korkan küçük bir kız olan 20. yüzyılı ikonunu mükemmel bir şekilde canlandırıyor.



5

Hayallerin Peşinde

Hayallerin Peşinde

Hayallerin Peşinde, Richard Yates'in 1961 yılında yayınladığı aynı adlı romanından Justin Haythe tarafından uyarlanan 2008 yapımı bir filmdir. Yönetmenliğini American Beauty filmi ile Oscar ödülü kazanan Sam Mendes'in yaptığı filmde başrolleri Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşıyorlar. İki çocuğu olan bir çiftin kişisel sorunlarına odaklanan bir filmin izleyiciye ilham kaynağı olamayacağını düşünüyorsanız, kesinlikle yanılıyorsunuz. Hayallerin Peşinde filminin sonunda, kendinizi izlemişçesine bir etkiyle oturduğunuz yerden kalkamayacaksınız!



6

Milyon Dolarlık Bebek

Milyon Dolarlık Bebek

Milyon Dolarlık Bebek, Clint Eastwood tarafından yönetilmiş, Akademi Ödülü almış, 2004 yapımı, bir Amerikan filmidir. Filmin başrol oyuncuları Clint Eastwood, Hilary Swank, ve Morgan Freeman'dır. Film, 2005 yılında, En İyi Film Ödülü'nü de içeren 4 Akademi Ödülü almıştır. Tavizsiz gerçeklik çıkarımları ile baştan sona nefes kesici bir film. Hayatın gerçek şiddetini ve zalimliğini apaçık gözler önüne seren filmin uzun süre etkisinden çıkamayacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR