GSS ve Bağ-Kur Prim Borçluları Sağlık Hizmeti Almayı Sürdürecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, GSS ve Bağ-Kur prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanmayı sürdüreceğini dile getirildi.

08.01.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-18:15) GSS ve Bağ-Kur Prim Borçluları Sağlık Hizmeti Almayı Sürdürecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, bahsi geçen kararın bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatılarak, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanmasının sürdürüleceği dile getirildi.

GSS sisteminin 1 Ocak 2012'de yürürlüğe girdiğini hatırlatan Selçuk, şunları kaydetti:

"Ülkemizde çalışması nedeniyle sigortalı olanlar ve sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişiler hariç, herhangi bir şekilde sağlık hizmeti alamayanlara 88,29 lira prim ödemeleri şartıyla sağlık hizmeti verilmektedir. Bu miktarı ödeyemeyecek olanlara ise gelir testi yaptırmaları şartıyla devlet tarafından ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir."

Selçuk, prim borcu olan vatandaşların azalmasının GSS sisteminin işlerliğini ortaya koyduğuna vurgu yaparak, "Bir yandan primini ödeyen vatandaşımızın sayısı artarken, diğer yandan primsiz sağlık hizmeti alma talebinde bulunan vatandaşımızın sayısı azalmaktadır." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal