Gri Listedeki PKK'lı Terörist Yakalandı

Terörden Arananalar Listesi'nde gri kategoride yer alan PKK mensubu "Şiyar Erzurum" kod adlı İslam Biliz, MİT ve Jandarma'nın Türkiye-İran sınırında düzenlediği ortak operasyon ile yakalandı.

18.06.2021-18:35 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-18:46) Gri Listedeki PKK'lı Terörist Yakalandı

Teröristin, 2015 yılında PKK/KCK'ya katıldığı ve Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarında 'saldırı' ile 'sabotaj' eğitimi aldığı tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde olan terör örgütü üyeleri tek tek etkisiz etkisizleştirmeye ve yakalanmaya devam ediliyor.

Son olarak, MİT ve jandarma, PKK/KCK'ya yapılan Türkiye-İranortak operasyon yapıldı. Sınırda gerçekleşen operasyonda, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre terörden arananlar listesi'ndeki gri kategoride yer alan terörist İsmail Biliz yakalandı.

SALDIRI VE SABOTAJ EĞİTİMİ ALDIĞI BELİRLENDİ

‘Şiyar Erzurum' kod adlı teröristin, 2015 yılında PKK/KCK'ya mensup olduğu ve Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarında 'saldırı' ile 'sabotaj' eğitimi aldığı belirlendi. Terörist Biliz'in Erzurum'un Karayazı ilçe kırsalının başka İran'da da faaliyet gösterdiği açıklandı.

YEŞİL KATEGORİDEKİ TERÖRİST TESLİM OLMUŞTU

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmalarının sonucunda PKK/KCK'dan kaçan "Erdal Uğur" kod adlı Özgür Abik'in Mardin'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal