Gözler Kabinede! Kafe ile Restoranlar Açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafe ile restoranların açılması benzeri normalleşme hamlelerinin Kabine toplantısında masaya yatırılacağını bildirmişti. Tüm vatandaşların verilecek kararları heyecanla beklediği toplantının perşembe günü yapılması bekleniyor.

25.01.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 25.01.2021-12:48)

Bakanlar Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek perşembe günkü toplantıda, kovid-19 önlemlerinin neticeleri, yeni önlemlerin gündem olup olmayacağı, aşı faaliyetleri ile aşılamada son durumun masaya yatırılması tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu mensuplarının sunum yapması öngörülen toplantıda, restoran ile kafelerle alakalı verilen kararların tekrar değerlendirilmesi tahmin ediliyor.

KABİNE TOPLANTISINDA DEĞERLENDİRİLMESİ ÖNGÖRÜLEN KONULAR

- Salgının durumuna bağlı olarak, kuralların değiştirilmesiyle ilgili alternatifler masaya yatırılıyor.

- İlk olarak sokağa çıkma yasağıyla ilgili saatlerde değişiklik yapılması bekleniyor. Cumartesi-pazar günü yürütmeye konan sokağa çıkma yasaklarının gündüz için kaldırılması masaya yatırılabilir.

- Hafta içi yasaklarının saatlerinin de 21.00'den 23.00'e alınabileceği ifade ediliyor.

- Bir müddet sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta alınabileceği, ötelenen ameliyatlar ile tedavilere de tekrar başlanabileceği belirtiliyor.

- Mart'tan itibaren okulların 2. dönemde yüz yüze eğitime geçiş yapması da değerlendirilen hususlar arasında.

- Lokanta ile kafelerin belirli kurallar çerçevesinde açılabileceği, bu mekanlara HES kodu ile girilmesiyle ilgili yeni düzenlemeler uygulanabileceği ifade ediliyor.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının normalleşme hamleleri ile ilgili sorularını yanıtlamış; restoran, kafe gibi yerlerin açılması hususunun Kabine'de ele alınacağını belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal