20.01.2020-11:47 (Son Güncelleme:19.04.2024-02:38)


1

Birçok kişide görülen göz altı torbaları düzensiz uyku, sağlıklı beslenmeme, stres ve yorgunluğa bağlı olarak ortaya çıkar. Peki, göz altı torbalarına karşı alınabilecek önemler nelerdir? Sizin için hazırladığımız haber dizgisinden yararlanarak göz altı torbalarına karşı önlem alabilirsiniz.



2

Düzenli ve Sağlıklı Uyku

Düzenli ve Sağlıklı Uyku

Gözaltı torbalarının en önemli sebebi, yorgunluk ve düzensiz uykudur. Fakat günlük hayatın koşuşturmasında düzenli ve sağlıklı uyumak mümkün olamayabilir. Bunun için yapmanız gereken, üst üste iki gün düzgün ve sağlıklı bir uyku uyuyamadıysanız, üçüncü gün mutlaka her zamanki saatinizde yatıp uyumalısınız.



3

Düzenli Beslenmek

Düzenli Beslenmek

Düzensiz beslenmekten de kaçınmalı, günlük temponuzda üç ana, iki de ara öğün yemeye çalışmalısınız. Bu sizi hem zinde tutar hem de vitamin, mineral ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olarak halsizlikle, yorgunlukla baş etmenizi sağlar.



4

Bol Su İçmek

Bol Su İçmek

Yeterli miktarda su içmek insan sağlığı için oldukça önemlidir. Su, cildin nemlenmesini sağlayan en önemli kaynaktır.



5

Tuzlu Yiyeceklerden Kaçının

Tuzlu Yiyeceklerden Kaçının

Tuz vücuttaki ödemi artıran bir maddedir. Özellikle dışarıda yemek yediğinizde zaten gereğinden fazla tuz alacağınız için, evinizde yediğiniz yemeğe ekstra tuz atmamaya özen göstermelisiniz.



6

Dermatolojik Ürünler Kullanın

Dermatolojik Ürünler Kullanın

Kozmetik ürünler kullanırken mutlaka bir dermatoloji uzmanına danışmalısınız. Çünkü cilt yapınıza uymayan, aşırı yağlı bazı yüz kremlerini kullanmak da gözaltında şişliklere neden olabilir.



7

Sırt Üstü Uyuyun

Sırt Üstü Uyuyun

Göz altı torbaları bulunan kişilere sırt üstü yatmaları önerilir. Bu sayede cildin daha gergin kalması, kırışmaması sağlanmış olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR