Google Drive Nedir?

Google Drive temelde online bir depolama sistemi. Peki, Google Drive nasıl kullanılır, ne işe yarar, nasıl açılır, ücretli mi, Google Drive hesabı nasıl alınır? Cevapları sizler için derledik.

01.05.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-14:47)

Google Drive, bulut temelli depolamada öncü hizmetlerden biridir. Bu hizmet sayesinde cihazlar arası ya da kişiler arası (P2P) çok kolay bir şekilde aktarım yapılabilmektedir. Uzun süredir kullanılan ve neredeyse herkesin bir hesabının olduğu uygulamanın çalışma sistemi araştırılıyor. İşte detaylar...

NEDİR?

Google Drive, Google kullanıcı hesabına sahip olanların şahsi doküman ve verilerini internet üzerinden depolamalarını sağlayan bir aracıdır. Cloud olarak adlandırılan bulut teknolojisini baz alarak Google tarafından geliştirilen bir dosya barındırma ve depolama sistemi olan Google Drive sayesinde, video dosyanızdan, fotoğrafa, Word dokümanlarınızdan, Power Point sunumlarınıza kadar tüm her şeyinizi güvenli bir şekilde saklamanız mümkün. Toplam 15 GB'lık bir kullanım alanını ücretsiz şekilde kullanıcılarına sunan Drive'da 15 GB'tan daha fazla bir depolama alanı istemeniz durumunda, belli bir ödeme karşılığında hizmet satın alabilirsiniz.

Google Drive Nasıl Kullanılır

NASIL KULLANILIR?

iOS veya Android işletim sistemlerinde bu uygulamadan yararlanabilirsiniz. Uygulamanın kolay ve yalın bir dile sahip olup, anlaşılabilir olması öne çıkan özellikleri arasında. Uygulamaya girerek alt kısımda yer alan “yükle” seçeneğinden telefonumuzdaki istediğimiz fotoğrafı, bilgiyi, müziği seçip basit şekilde yüklüyoruz ve Google Drive’a ne zaman nereden ulaşırsak ulaşalım yüklenen bu bilgilere erişim sağlayabiliyoruz. Google bunu wi-fi şeklinde yüklemekten yana olduğu için ilk olarak wi-fi ile bağlanın diyor. Bulunduğunuz konum wi-fi ile bağlantı kurmaya elverişli değilse, “tümünü şimdi devam ettir” seçeneğine tıklayarak mobil bağlantı üzerinden yükleyebilirsiniz. Kolay bir şekilde, “Oluştur” seçeneğinden klasör, e-tablo, doküman oluşturabilirsiniz. Esas güzel olan özellik, menüdeki 'tara' kısmı... 

Bu özellik herhangi bir raporun fotoğrafını çektiğinizde bunu otomatik olarak PDF dosyası şeklinde kaydetmenize yarayan harika bir alternatif. Örneğin, okuldasınız ve panoya uzun bir liste asıldı, süreniz kısıtlı, hemen tara kısmından bu listenin fotoğrafını çekerek, ardından rötuşlanmış, netleştirilmiş ve PDF olarak kaydedilmiş hali ile net bir biçimde inceleyebilirsiniz. Google Drive'ı telefonunuzda PDF okuyucu olarak da kullanmanız mümkün. 

Yapmanız gereken tek şey, pdf dosyalarınızı Google Drive'a yüklemek. Ayrıca, istediğiniz bilgiyi ya da veriyi istediğiniz arkadaşınızla da rahatlıkla "paylaş" kısmından ister mail olarak, ister Facebook yoluyla, ister Twitter yoluyla paylaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal