Gökçeada'da Kayıp Jandarma Komutanının Cansız Bedenine Ulaşıldı

Çanakkele'nin Gökçeada ilçesinde Laz Koyu sularında beş metrelik fiber teknenin alabora olmasıyla kaybolan İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut'un cesedine ulaşıldı.

28.02.2021-09:15 - (Son Güncelleme: 28.02.2021-09:15) Gökçeada'da Kayıp Jandarma Komutanının Cansız Bedenine Ulaşıldı

Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut,  Uzman Erbaşlar Şener Altay, Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu ile Mehmet Çelik, Off Road Türkiye şampiyonları biri olan Kenan Çarpışantürk'e ait fiber tekneyle geçen cuma günü balık tutmak için denize çıktı. Teknenin alabora olması sonucunda Çarpışantürk'ün cesedi bulundu. 2 uzman erbaş ise hemen hemen bir  kilometre yüzerek, kıyıya ulaşabildi. Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut, Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu da suda kayıp oldu.

Deniz, kara ve havadan gece gündüz aralıksız süren arama faaliyetleri çerçevesinde kayıp İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut'un cesedi bu gece yarısı bulundu. 

Laz Koyu'nun 200 metre açığında yeri belirlenen teknenin biraz daha açığında 22 metre derinliğinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın mayın avlama gemisinin termal kameralarıyla belirlenen Bulut'un cesedi dalgıçlar aracılığıyla sudan çıkarılarak, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na yollandı. Kayıp Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kidemli Başçavuş Fatih Tonkuyu için arama çalışmaları devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"26 Şubat 2021 tarihinde saat 18.37’de Çanakkale ili Gökçeada Laz koyu önlerinde içerisinde 5 kişi bulunan özel bir fiber teknenin battığı, teknede bulunan 5 kişiden 2’sinin yüzerek karaya çıktığı, diğer 3 kişinin kayıp olduğu bilgisinin alınması üzerine olay mahalline derhal 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 4 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik dalış timi sevk edilmiştir. Bölgede icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp olan 2 kişinin bulunması maksadıyla müştereken devam eden arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 28 Şubat 2021 tarihinde 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp olan 1 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir"


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal