27.03.2020-17:50 (Son Güncelleme:19.04.2024-19:37)


1

Her sene Afrika kıtasından kuzey ülkelere bahar aylarıyla beraber göç eden leyleklerin rotasında Türkiye önemli bir yer özelliğine sahip. Rota üzerinde bulunan Bursa'da göçmen kuşlara her sene bahar aylarında büyük sürüler halinde ev sahipliği yapıyor.



2

Dün yağmur ve rüzgar sebebiyle yollarına devam edemeyen leylekler, Uluabat Gölü ve Kocaçay Deltası arasındaki yeşil alanlara indi. Aynı anda tarlalara dağılan binlerce kuş insanların ilgisini çekti.



3

Çiftçilik ile uğraşan ve sürdüğü tarlasına inen leylekleri görünce işini yavaşlatan Serkan Acar, "Biz bu bölgede hayvanları, leylekleri severiz. Her yıl üstümüzden geçiyorlar. Bizim de tarla sürdüğümüz ana denk geldi. Traktörün arkasından giderek sürülen yerdeki solucanları, fareleri topluyorlar. Bizde onlar ürkmesin diye 2 saatte bitireceğimiz işi 5-6 saatte yavaş yavaş yapıyoruz. Leylekler güzel hayvanlar, geldikleri yere neşe getiriyorlar" diye konuştu.



4

Eskikaraağaç Leylek Köyü'de leylek akını Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliğinde temsil eden Eskikaraağaç Leylek Köyü, 2020 senesin de göçmen kuşların öncelikli durağı oldu. Leylek akınından kendi payına düşeni alan köy, ismini aldığı leyleklerin yüzlercesini ağırladı.



5

Bu sürülere yer yer pelikanlar da dahil olunca ortaya kartpostallık kareler çıktı. Bursa-İzmir yolunu kullanan pek çok sürücü de tarlalara dağılmış leylekleri görünce araçlarını yol kenarına alarak, cep telefonları ile fotoğraflarını çektiler.



6

Karacabey Belediyesi, "hayvan dostu şehir" sloganıyla yaptığı ataklarla Avrupa Leylek Köyleri birliğinde Türkiye'yi temsil ediyor. Belediye, 2 sene önce düzenlenen "Leylek Master Planı" ve göçmen kuşlar üzerine ciddi bir doğa projesini uygulamaya alarak adeta bir kuş cenneti oluşturdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR