Glasgow'da Odak Noktası Türkiye Oldu! İngiliz Yetkili Şaşkınlığını Gizleyemedi

İngiliz yetkili Karim Elgendy yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin yeşil projeler hakkında attığı adımları etkileyici bulduğunu açıkladı.

05.11.2021-09:54 - (Son Güncelleme: 05.11.2021-10:22)

Son dakika gelen bilgilere göre, Glasgow'da  bulunan düşün kuruluşu Chatham House'da  Çevre ve Toplum Programı Uzmanı Karim Elgendy, Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımları ve çalışmalarının dünya çapında olduğunu belirterek şu sözleri söyledi;"Türkiye'nin yenilenebilir enerjideki payının, bu yıl yüzde 50'nin üzerinde olduğunu düşünüyorum ki bu, her bakımdan oldukça etkileyici."

TÜRKİYE YEŞİL PROJE ADIMLARINI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ATIYOR

Türkiye'nin iklim değişikliğinden etkileneceğini ancak yaptığı yeşil projeler ile bu etkilenmenin minimum düzeyde olacağını belirten Elgendy sözlerini şu şekilde sürdürdü; Bence Türkiye, yenilenebilir kaynaklar konusunda oldukça önemli çabalar gösterdi. Güneş ve rüzgar potansiyeli son birkaç yılda üç katına çıktı. Genel yenilenebilir enerjide büyük bir artış oldu. Türkiye'nin yenilenebilir enerjideki payının, bu yıl yüzde 50'nin üzerinde olduğunu düşünüyorum ki bu, her bakımdan oldukça etkileyici." 

TÜRKİYE GLASGOW'DA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜCADELESİNDEKİ KARARLILIĞINI BELİRTTİ

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum iklim değişikliği konusunda önemli açıklamalar yaparken, Glasgow'da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı'nda Türkiye Standının açılışını bizzat yapmıştı. Yapılan açılış sonrası Türkiye standında bilgilendirme çalışmaları başladı.

Çalışmalar kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 2053 yılının kritik olduğunu belirterek şu açıklamalara yer verdi; "Türkiye, yeşil kalkınma devrimi ve 2053 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda tüm imkanlarıyla çalışmalarını bir üst aşamaya taşımaya gönüllü ve bu konuda önemli bir kapasiteye sahip bir ülke. COP26'da da bu doğrultuda görüşlerimizi ve çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz." 

3 MİLYON TON SERA GAZI SALINIMININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2053 hedeflerinden bahsederek Türkiye'nin 2053 yılında net sıfır emisyona geçeceğini hatırlattı. Çalışmaların başladığını belirten Murat Kurum açıklamalarına şu şekilde devam etti; "Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde Sıfır Atık projemizle 3 milyon ton sera gazı salınımı önledik. Ücretli plastik poşet uygulamasıyla 14 bin 640 ton sera gazı salınımının önüne geçtik. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile de sera gazı salınımına yönelik önlemlerimizi alıyoruz. Yutak alanlarımızı artırmak için de çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar 111 millet bahçesinin açılışını yaptık, korunan alan sayılarımızı son iki yılda yüzde 9'dan 10,6'ya çıkardık. Bu sayıların artırılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

TÜRKİYE 2053 YILINA HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Kurulu’nda açıkladığı hedeflerden bahseden Murat Kurum Türkiye’nin 2053 yılında net sıfır emisyon hedefini gerçekleştireceğini belirtti. Bakan Murat Kurum açıklamalarına şöyle devam etti; “Artık ülkemiz adına tüm dünyanın da içinde bulunduğu yeşil kalkınma dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede biz bu süreçte etkilenen değil, etki eden, yöneten, liderlik eden bir ülke olmak üzere çalışıyoruz. İnşallah bundan önce attığımız adımlara çok daha yenilerini ilave etmek suretiyle iklim değişikliğiyle mücadelemizi kararlı bir şekilde yürütüyor olacağız”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal