Gizliden arayan özel numara nasıl bulunur?

Dolandırıcıların yoğun bir şekilde kullandığı yöntemlerden birisi olan gizliden arayan özel numaranın nasıl bulunduğu hakkında araştırmalar sürüyor. Peki Gizliden arayan özel numara nasıl bulunur? İşte sorunun yanıtı...

23.05.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-09:12) Gizliden arayan özel numara nasıl bulunur?

Özel numara ile arama yöntemi bazı kişiler için bir güvenlik önlemi amacıyla kullanılırken bazı kişiler için de bilinmeyen bir tehdit olarak algılanmaktadır. Özellikle dolandırıcılığın telefon üzerinden yoğun bir biçimde yapıldığı günümüzde bu durum doğal olarak rahatsızlık vermektedir. Gizliden arayan özel numaranın nasıl bulunduğunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor.

Gizliden arayan özel numara nasıl bulunur?

Gizliden arayan özel numaralar pek çok kişinin başını ağrıtan durumlardan birisidir. Pek çok dolandırıcı dolandırmak istediği kişileri bu şekilde arayabilmektedir. Türk Telekom Vodafone ya da Turkcell aboneleri gizli numaradan aranmayı diledikleri zaman açabilir veya kapatabilirler. Gizli numaradan gelen çağrıları engellemek kolay olmasına rağmen çoğunlukla insanlar özel numaradan kimlerin aradığını merak etmektedir.

Gizlli numaradan arayan özel numarayı bulmanın ilk yöntemi, fatura ayrıntılarını kontrol etmektir.

Türk Telekom Vodafone ya da Turkcell aboneleri arayan gizli numarayı Online İşlemler menüsünden fatura dökümü detaylarını inceleyerek öğrenebilirler.

Gizliden arayan özel numara

Numarası gizli olan gelen aramalar özellikle tehdit içerikli veya hakaret ve onur kırıcı aramalar ise bu kişileri bulmak için yapılacak en doğru hareket savcılığa gitmektir. Numarasını gizleyen birini hukuksal yollardan başka türlü bulamazsınız. İşlem savcılık harici hiçbir kanal tarafından gerçekleştirilmez. Yazılı dilekçe ve gerekçe ile yapılan başvurunun ardından inceleme başlatarak gelen aramanın kim tarafından yapıldığı bilgisine ulaşır.

Turkcell’den gizli numaraların sizi aramasını engellemek için ücretsiz olarak *253# tuşlayıp arama yapabilir ve telefonunuzu gizli numaraların erişimine kapatabilirsiniz.

Vodaone’dan gizli numaraları engellmek için 7046'ya 'GIZLI AC' yazarak SMS yollayın. Bu işlem sizi arayan özel numaraların sizi rahatsız etmesini engellemek için yeterli olacak.

Türk Telekom’dan ise birçok gizli numaraya kapatma işlemleri mevcuttur. Bunlardan ilki gizli numara engelle aktivasyon işlemlerinizi *100# İşlemler menüsünden yapabilirsiniz. Diğer bir yöntem Gizli numaralardan gelen çağrıları engellemek veya alabilmek için *253# yazarak arama yapmanız yeterli olur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal