05.02.2020-17:41 (Son Güncelleme:17.04.2024-01:30)


1

Ortadoğu'da bir ülke olan Ürdün’ün, kayıtlardaki resmî adı Ürdün Haşimi Krallığı’dır. Ürdün tam olarak, Kuzeyinde Suriye'nin, kuzeydoğusunda Irak'ın, güney ve doğusunda Suudi Arabistan'ın olduğu; batısında ise İsrail ve Batı Şeria'nın yer aldığı bir bölgededir. Ürdün'ün konumuna baktığımızda güneyinde Akabe Körfezi bulunmaktadır. Para birimi dinardır. Ürdün dinarı olarak da geçer. Ürdün bayrağı ise siyah, ortada beyaz ve en altta yeşil renklerde üç yatay çizgi ve bunlar ile bağlantılı, bayrağın solunda kırmızı bir üçgenden meydana gelir. Krallık sistemiyle yönetilmektedir. Ürdün hakkındaki en ilginç bilgileri sizin için bir araya getirdik…



2

Haritadaki Şekli Kesilmiş Gibidir

Haritadaki Şekli Kesilmiş Gibidir

Orta Doğu’nun Birinci Dünya Savaşı’nın ardından şekillenmesiyle Ürdün'ün haritadaki şekli de belirginleşmeye başladı. Ürdün’ün sınırları haritada kalem ve cetvelle çizilmiş gibi görünmektedir.



3

Küçük Bir Sahil Şeridine Sahip

Küçük Bir Sahil Şeridine Sahip

Kızıldeniz, Petra ve Wadi Rum ile ünlü Ürdün'de denize girebileceğiniz küçük de olsa bir sahil bulunuyor.



4

Gezegendeki En Eski Şehir

Gezegendeki En Eski Şehir

Ürdün şehri, aslında gezegendeki en eski şehirlerden biri olabilir. Arkeolojik kanıtlar, şu anki Amman’ın, M.Ö. 13. yüzyılın başlarında insan yerleşimine tanık olduğunu gösteriyor. Ayrıca, Kutsal Kitap'ta (Rabath Ammon olarak) yer aldığı da biliniyor.



5

Indiana Jones Petra'da Çekildi

Indiana Jones Petra'da Çekildi

Muhtemelen Indiana Jones filmlerinin en unutulmaz sahnesi, Indiana Jones ve Son Haçlı Seferi'nin doruk noktasında, kahramanın "Kayıp" Nabat kentindeki kayalara oyulmuş Hazine binası Al-Khazneh'e göz kulak olduğu an Petra (Kutsal Kase'nin dinlenme yeri olarak ekranda görünen) sahnesiydi.



6

Kuzeyden Güneye Kadar Yürüyebilirsiniz

Kuzeyden Güneye Kadar Yürüyebilirsiniz

Yeterli enerjiniz varsa, Ürdün'de tüm ülkeyi yürüyerek, Ürdün Patikası üzerinden geçebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR