Gereksiz Yere Antibiyotik Kullanımının 5 Zararı

Hasta olduğunuz zaman doktorlar antibiyotik ilaç verir. Ancak gereksiz yere antibiyotik kullanmanın zararlarından haberdar mısınız? Gereksiz yere antibiyotik kullanımının zararlarını sizler için derledik.

30.10.2019-12:51 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-12:52)

Antibiyotik kullanımı doktor kontrolünde gerçekleşmelidir. Doktorun önermediği bir durumda antibiyotik ciddi zararlara yol açacaktır. 

ANTİBİYOTİK KULLANIMININ ZARARLARI

1. Karaciğer fonksiyonlarının çalışmasını etkiliyor: Karaciğer sağlığını korumak için gereksiz yere antibiyotik kullanımından kaçınılmalıdır.
2. Antibiyotik böbrek yetmezliği riskini arttırıyor: Akut böbrek yetmezliği yanlış ilaç kullanımından kaynaklanıyor.

3. Obeziteye yol açıyor: Bebeklik ve çocukluk dönemlerinde çok fazla antibiyotik kullananlar ileriki dönemlerde obez olma riski artıyor.

4. İshale sebep olabilir:  Antibiyotik, floradaki bakterilerin ölüp yerine zararlı bakterilerin üremesine sebep oluyor. Bu durumda ishale yol açıyor. İshal durdurulamadığı zamanlarda çok ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir.

5-Alerjik reaksiyonlara sebep oluyor: İlk olarak kaşıntı ya da kızarıklık gibi alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Daha sonraki aşamalarda ölüm riski bile olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal