Gelinim Mutfakta baklava cheesecake tarifi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'dan değişik lezzet tarifleri gelmeye devam ediyor! Damaklarda şenlik yaratacak baklava cheesecake tarifi

Gelinim Mutfakta programında bugünün tatlısı baklava cheesecake oldu. Farklı lezzetleri her gün ekrana taşıyan programın bugünkü tatlısı baklava cheesecake yapımı merak edildi. Peki Gelinim Mutfakta baklava cheesecake nasıl yapılır? İşte detaylar...

24.06.2022-13:04 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-13:04) Gelinim Mutfakta baklava cheesecake tarifi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'dan değişik lezzet tarifleri gelmeye devam ediyor!  Damaklarda şenlik yaratacak baklava cheesecake tarifi

Gelinim Mutfakta izleyicileri baklava cheesecake tarifini araştırıyor. Peki, baklava cheesecake nasıl yapılıyor, malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Baklava cheesecake malzeme listesi

16 tane baklavalık yufka

60 gram tereyağı (Eritilmiş)

1/2 su b. Antep fıstığı (Çekilmiş)

1/2 çay b. toz şeker

Hamur malzemeleri

2 paket krem peynir (labne)

1 paket maskarpon peyniri

1/4 su b. süt

3/4 su b. toz şeker

3 yemek k. un

3 tane yumurta

Vanilya

Üstüne kullanmak için

4-5 adet baklavalık yufka

1-2 yemek k. tereyağı

Toz şeker

1/2 su b. Antep fıstığı (Çekilmiş)

 baklava cheesecake tarifi

Baklava cheesecake yapımı

22 cm kelepçeli kek kalıbının kenarlarını iyice yağlayarak başlayın. Baklavalık yufkaların hepsine eritilmiş tereyağını sürün, üstüne toz şekeri serpiştirerek kalıbın kenarlarından taşacak biçimde yerleştirdikten sonra antep fıstığını dökün.

Bu işlemi 16 defa yapın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırına koyarak 5 dakika rengini alana kadar pişirin. Pişen hamuru ılıması için kenara koyun.

Peynirlerinizle toz şekeri mikserle iyice çırpın. Sonrasında süt, yumurta ve vanilya ilave ederek yeniden çırpın.

Un ile antep fıstığını da katarak çırpın ve cheesecake karışımınızı baklava tabanının üstüne dökün. Kalıbınızı birkaç defa tezgaha vurarak cheesecake'e hava aldırın.

Önceden 160 derecede ısıtmış olduğunuz fırınınıza ısıya dayanağı olan bir kaseyle su koyarak aynı rafa cheesecake hamurunuzu da alın ve ortalama bir saat pişirmeye bırakın.

Yarım saat aralıklarla hamurunuzu kontrol edin. Pişen cheesecake'inizi oda sıcaklığına ulaşınca beş altı saat dolapta bekletin.

Üzerinin süsü için ortala beş tane yufkayı, 1/2 yemek kaşığı tereyağı ve toz şeker ile karıştırarak fırında kızarmaya bırakın. Soğuduğunda parçalayıp kekinizin üstüne dökün.

En son antep fıstığı ile cheesecake'nizi süsleyerek servise hazırlayabilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal