03.08.2021-11:40 (Son Güncelleme:22.06.2022-16:46)


1

VERİ ANALİSTİ VE VERİ BİLİMCİ

VERİ ANALİSTİ VE VERİ BİLİMCİ

Veri analisti bir şirket, kuruluş, proje veya kişiye ait verileri istatistik, yazılım ve matematiksel yöntemleri kullanarak anlamlı kılmaya çalışan kişidir. Veri analistleri ile aynı amaca sahip veri bilimciler ise kaynaklardan verilerin toplayan, verilerin yapılarını çözümleyen ve istatiksel araştırma modellerini belirleyen kişilerdir.



2

BÜYÜK VERİ MÜHENDİSİ

BÜYÜK VERİ MÜHENDİSİ

Büyük veri mühendisi, şirketler veya kurumlar için çok büyük miktar ve çeşitliliğe sahip verileri belirli bir sistematiğe göre düzenler ve kullanılabilir hale getirir. Böylece, kurum ve şirketin veri odaklı kararlar alabilmesine ve süreçler yürütebilmesine katkı sağlar.



3

3D ÜRETİM MÜHENDİSİ

3D ÜRETİM MÜHENDİSİ

Günümüzde kendini özellikle sağlık alanında göstermeye başlayan 3D üretim mühendisliğinin gelecekte gıda, giyim, turizm, mimari gibi birçok sektörün tasarım alanında yer alacağı öngörülüyor. 3D üretim mühendisi, 3D yazıcıların denetim, kurulum, işleme süreçlerini takip eden ve 3D yazıcıların daha donanımlı bir hale gelmesi için üretim süreçlerinde yer alan kişidir.



4

DİJİTAL PAZARLAMA-STRATEJİ UZMANI

DİJİTAL PAZARLAMA-STRATEJİ UZMANI

Dijitalleşme ile şirketlerin online ortamlara taşınması ve sayılarının her geçen gün artması ile şirketler arasındaki rekabet farklı boyutlara taşınıyor. Şirketler bu rekabet ortamında kendilerini öne çıkaracak dijital pazarlama ve strateji uzmanlarına daha fazla ihtiyaç duymaya başlıyor.



5

ALTERNATİF ENERJİ UZMANI

ALTERNATİF ENERJİ UZMANI

Yeryüzünde kömür, petrol, doğalgaz gibi fosil yakıtların sınırlı olması ve her geçen gün azalması gelecekte yenilikçi enerji kaynaklarına daha fazla ihtiyaç duyulacağını gösteriyor. Bu noktada ise alternatif enerji uzmanlarına iş düşüyor.



6

RİSK YÖNETİMİ UZAMNI

RİSK YÖNETİMİ UZAMNI

Risk yönetimi uzmanı, özellikle kurumsal firmalarda analiz araçlarının belirlediği riskleri değerlendiren, azaltan ve gidermeye çalışan kişidir. Risk yönetim uzmanları, her geçen gün artan rekabet ortamında şirketlerin öne çıkmaları için almaları gereken riskleri belirler, ölçer ve risk haritaları ortaya koyar.



7



8

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR