08.03.2021-15:16 (Son Güncelleme:08.03.2021-15:16)


1

Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher, Galatasaray'ın Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maçı kaleme aldı.



2

Artık bazı şeylerin izahı yok. Şampiyonluğa oynayan bir takım üst üste bu kadar puan kaybetmez.Düşünebiliyor musunuz; Linnes ve defans iki büyük hata yapıyor, iki gol yiyorsun. Yıkılmaz kale Muslera’yı bile çığrından çıkarıyorsun. Oyunu başlatacaksın ama topu ileri götüremiyorsun. Sivasspor sana bir baskı yapıyor, elin ayağın birbirine karışıyor. Sonuçta hata yapıp gol yiyorsun. Bunun çaresi ne, orasını ben bilemem. Ama Fatih Terim görüyordur.



3

Sivasspor orta sahada cirit atıyor. Futbolcularının basmadıkları santimetrekare kalmıyor. Peki Galatasaray ne yapıyor? Bütün yük her zaman olduğu gibi Taylan’ın omzuna binmiş. Gedson Fernandes ile Belhanda’nın takıma en ufak bir katkısı var mı? Kesinlikle yok. Emre Kılınç oynadığı zaman, çocuk gelip orta sahaya yardım ediyor. Fernandes ve Belhanda’da bu da yok. Terim’in ne düşündüğünü bizler bilemeyiz. Ancak sarı-kırmızılılar bu tempoyla, bu kadar hatalarla şampiyonluk yarışının içinde nasıl kalacak, koca bir soru işareti.



4

Galatasaray’ın dün gece en etkili futbolcusu Ryan Babel’di. Sahada kaldığı sürece topu hep rakip kaleye götürdü ve çok akıllı işler yaptı. Onyekuru da iyi niyetle mücadele ediyor. Rakibe baskı yapıyor, ne var ki son vuruşlarda etkisiz, çok savruk. Geçen hafta Ankaragücü ve dün geceki Sivas maçı olmak üzere formda bir Onyekuru bu iki maçta dört gol atardı. Ama dediğim gibi o son vuruşlarda, şanssızlık mı yoksa beceriksizlik mi dersiniz bilemiyorum, başarısız oluyor.



5

Radamel Falcao umduğumdan da iyi bir dönüş yaptı. Çalıştı, mücadele etti, rakibe baskı yaptı. Attığı ilk gol gerçekten bir sanat eseriydi. Zaten onun attığı penaltılarda kalecilerin şansı sıfır. Haftaya Mustafa da geliyor. Bundan sonra Kolombiyalı golcü kulübede mi oturur, yoksa Mısırlı forvetle beraber mi oynar, o hocanın bileceği bir iş.



6

Dün gecenin özeti; Kerem, Feghouli oyuna girdikten sonra Galatasaray daha gerçekçi, bilhassa hücumda daha hızlı hareket eden bir takıma dönüştü. O dakikadan sonra Sivas kalesini de şut bombardımanına tuttular. Fakat iyi bir kaleci olan Ali Şaşal başka gole müsaade etmedi.



7

Sivasspor’a gelince... Rıza Çalımbay rakibinden hiç çekinmemiş ve çok iyi analiz etmiş. Konuk ekip zaman zaman da olsa yaptığı baskıyla Galatasaray defansına zor anlar yaşattı. Hücumda Gradel, Yatabare ve Boyd devamlı gol koklayan, çok çabuk forvetler. Sarı-kırmızılıların savunma hattına yaptırdıkları hataları tüm takımlara yaptırabilirler. Maç berabere bitti ama her iki takım da bu karşılaşmadan üç puan ile ayrılabilirdi.



8



9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR