Gecikmiş Araç Muayene Cezaları Yeniden Düzenlendi!

Araç muayenelerinde gecikilen her ay için muayene bedelinin yüzde 5'i oranında hesaplanan gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranında yeniden belirlenecek.

10.06.2021-09:06 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-10:45) Gecikmiş Araç Muayene Cezaları Yeniden Düzenlendi!

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamaya göre, hesaplanan toplam gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranlarına ve aracın muayeneye geliş tarihine göre değişiklik gösterecek.

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205.08 TL gecikme cezası şu anki üretici fiyat endeksi oranına göre; yaklaşık 14.36 TL'ye kadar düşecek. 

5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1062.71 TL yerine 74.68 TL olacak.

31 Aralık 2021’e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için bir sınır olmadığını açıkladı. Böylelikle, yeni düzenleme sayesinde muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecek.

Öte yandan, araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekiyor.

ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU NEREDEN ALINIYOR?

TÜVTÜRK Uygulaması, Android sürümlü akıllı mobil cihazlar için Google Play Store, IOS sürümlü cihazlarda ise APP Store’dan “TÜVTÜRK” ismi ile aratılarak ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor.

Akıllı telefon kullanmayan araç sahipleri ise muayene randevu sırası için TÜVTÜRK istasyonlarda bulunan gişelerinden işlem yapabilecekler.

Araç muayene randevuları ayrıca, www.tuvturk.com.tr internet sitesi, 0 850 222 88 88 numaralı çağrı merkezi ve e-devlet üzerinden ücretsiz olarak alınabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal