Lebeniye çorbası nasıl yapılır? Gaziantep'in yöresel çorbası lebeniye tarifi

Gaziantep'in yöresel çorbalarından biri olan lebeniye çorbası tarifini sizin için bir araya getirdik. İçerisinde kıymanın da bulunduğu protein yönünden zengin olan lebeniye çorbasıyla sofralarınıza renk katabilirsiniz.

05.04.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-17:04)

Gaziantep yöresinin iştah kabartan lezzetlerinden biri olan lebeniye çorbası sofranıza özgünlük katacak bir lezzet. Pratik yapımı ve içindeki farklı lezzetlerin uyumuyla ön plana çıkan lebeniye çorbası tarifini sizin için derledik. Afiyet olsun...

Gaziantep usulü lebeniye çorbası tarifi

- 200 gram kıyma

- 2 yemek kaşığı kırık pirinç

- 1,5 su bardağı süzme yoğurt

- 6 su bardağı su

- 2 yemek kaşığı un

- 1 kuru soğan

- 1 su bardağı nohut

- Yarım limon suyu

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 2,5 yemek kaşığı tereyağı

- 2 tatlı kaşığı kuru nane

Lebeniye çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak bir tencereye yıkadığınız 2 yemek kaşığı pirinci koyun. Daha sonra pirinçlere 1 su bardağı kadar su ekleyip haşlanması için ocağa alın. Bu sırada pirinç haşlanırken siz de köfteleri hazırlayın. Köfte harcı için 200 gram kıymayı geniş bir kaba koyun. Daha sonra 1 orta boy kuru soğanı rendeleyin ve 1 çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı karabiberi soğan ile birlikte kıymayanın içine ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurmaya başlayın. Baharat ve soğan, kıyma içinde eşit bir şekilde dağılana kadar yoğurma işlemine devam edin.

Daha sonra hazırladığınız köfte harcından çok büyük olmayacak şekilde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin. Daha sonra haşlanan pirinçlere 5 su bardağı su ve 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave ederek çorbanızın kaynaması için tencerenizin kapağını kapatın.

Çorbanızın kaynamasını beklerken ayrı bir kasede 1,5 su bardağı süzme yoğurt, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı un ve yarım su bardağı suyu çırparak çorbanızın terbiyesini hazırlayın. Sonrasında kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 su bardağı alıp hazırladığınız karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu aşamada topak topak olmayan homojen bir karışım elde etmeniz gerekir. Çorbanın kıvamını koyulaştırmak için hazırlamış olduğunuz bu yoğurtlu karışımı kaynamaya devam eden çorbanıza yavaş yavaş dökerek aynı zamanda karıştırın. Yoğurtlu karışımı ekledikten sonra çorbaya tuz da ekleyip pişirmeye devam edin.

Daha sonra 2,5 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip hazırladığınız köfteleri kızartmaya başlayın. Köftelerin her yüzeyi eşit derece pişip kızarana kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Köfteler kızardıktan sonra 2 tatlı kaşığı naneyi de köftelere serpip yaklaşık 1 dakika kadar daha pişirin. Ardından hazırladığınız köfteleri de çorbanıza ekleyip iyice karıştırın, çorbanız hazır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal