17.12.2020-18:35 (Son Güncelleme:25.01.2022-09:48)


1

Yediğiniz yiyeceklerin çıkardığınız gazı şekillendirdiğini biliyor musunuz? et ağırlıklı besleniyorsanız, gaz kokuludur. Lifli beslenirseniz çok gaz çıkarırsınız.



2

Sık sık gaz çıkaran kişilerin daha mutlu olduğu iddia ediliyor. iyi sindirim sistemine sahip olan kişiler sık sık gaz çıkarırlar ve daha mutlu olurlar.



3

Çabalayıp tutmaya çalışsanız da mutlaka gazınızı çıkarmanız gerekir. ama gaz çıkarmak size sağlığınızla ilgili bazı belirtileri de söyler.



4

Eğer fazla gaz çıkarma durumu söz konusuysa, gazınız kötü kokuyorsa ve gaz çıkarırken zorlanma yaşıyorsanız acilen bir uzmana başvurmalısınız. bu belirtiler kolon kanseri ya da laktoz duyarlılığınızın olduğunu söylüyor olabilir.



5

Gazı herkesin içinde salıvermenin sizi zor duruma düşüreceğini süşünseniz de woman’s health’te yazan bir makaleye göre eğer bağırsak sorunları olan biriyseniz, gazı tutarsanız bağırsaklarınıza çok daha da zarar verebilirsiniz.



6

Şişkinlik hissi kişiyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Yapılan bir uzman araştırmasında, şişkinlik hissinin iki sebebi olabileceği görülmüştür. bunlardan ilki, vücudun daha fazla suya ihtiyaç duyması, ikincisi ise karnınızdaki birikmiş gazlardır. şişkinliği gidermek için gaz çıkarmak kesin çözümlerden biridir.



7

Uzun süre tutulan gazın dışarı verilmesi insanda büyük bir rahatlık sebebidir. gazı tutunca stresli ve gergin hissedersiniz. gaz çıkarma toplum içinde ayıp olarak görülse de aslında mutlu ve sağlıklı olmamız açısından oldukça önemli.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR