Galatasaray'da Okan Buruk Kasımpaşa ile oynanan hazırlık maçının ardından merakla beklenen transferler hakkında açıklamalarda bulundu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni sezon öncesinde taraftarları önünde oynadıkları hazırlık maçında Kasımpaşa karşısında aldıkları galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Yapılacak transferler hakkında söylediği sözler büyük ses getirdi.

25.07.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-09:54)

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonu hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettiren Galatasaray, geçtiğimiz sezon yaşadığı hayal kırıklıklarını önümüzdeki sezon şampiyonluğa ulaşarak unutturmak istiyor.

Galatasaray’da yeni sezon öncesinde teknik direktörlük koltuğuna Okan Buruk ve başkanlığa ise Dursun Özbek gelmişti.

Okan Buruk, yeni sezon öncesinde Türk Telekom Stadyumu’nda Kasımpaşa ile oynadıkları hazırlık maçında aldıkları 2-1’lik galibiyetin ardından çarpıcı açıklamalarda bulunarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Okan Hoca, yapmış olduğu açıklamalarda ;

'Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum'

Öncellikle stada gelip bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bir hazırlık maçı da olsa geldiler, takımı desteklediler. Bizi normal maç seviyesine ulaştıran bir maç oldu. Burada amacımıza ulaştık. Coşku olarak zaman zaman iyiydik. İlk yarının belli bölümlerinde iyi oyun ortaya koymadık. İkinci yarı, takımımızın daha birlikte ve düzenli oynadığı bir yarı oldu. Tam olarak olmasa da bölüm bölüm istediğimiz şeyler çıktı. Bizim için burada, taraftarlarımızın önünde hazırlık maçı yapmak ve kazanmak önemliydi. İyi işler yaptığımız bölümleri artırmamız gerekiyor. Daha kamp sürecimiz ve iki hazırlık maçımız var. Daha iyi bir şekilde hazır olacağız ama bu maç bize moral oldu.


'Her transferde 3-4 alternatifimiz var'

Biz transferde hiçbir bölgede tek bir alternatifle gitmiyoruz. Her bölge için 3-4 alternatifle gidiyoruz. Burada oyuncu getirmek bazen zor olabiliyor. En iyisini getirmek istiyorsunuz. İstediğiniz oyuncuyu getirmek bazen zor oluyor. Bazen biz istiyoruz, oyuncu istemiyor. Türkiye ligini ilk başta tercih etmiyorlar, bu bizim için bir sıkıntı. Avrupa'da olmamamız bizim için bir sıkıntı. Görüştüğümüz oyuncular var. İlerleyen günlerde sonuçlandırmaya çalışacağız. Özellikle orta sahaya bir oyuncu daha düşünüyoruz.

'Transferde ilk tercihimiz o isim değil...'

Florian Grillitsch transferde düşündüğümüz isimlerden biri ama bizim de soru işaretlerimiz var. Oyuncu şu an bir takımla çalışmıyor. O yüzden ilk tercih edeceğimiz oyunculardan biri değil. Daha hazır, doğrudan gelip bizimle takım antrenmanına başlayabilecek oyuncular üzerinde duracağız.

'Daha dinamik bir oyuncu transfer etmeliyiz'

Orta saha rotasyonumuzda Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Alexandru Cicaldau ve Hamza Yiğit Akman gibi oyuncularımız var. Bu oyunculardan farklı daha dinamik bir oyuncuya ihtiyaç var. Ama sadece dinamik ve atlet olması yetmiyor, topu da iyi kullanan bir oyuncu istiyoruz. O zaman da 50 milyon avro oluyor. Görüştüğümüz oyuncular var, inşallah bunu kısa zamanda yaparız.


'Nelsson en kötü maçını oynadı'

Victor Nelsson bugün beni en çok şaşırtan isimlerden biri oldu. Belki geldiğinden beri en kötü maçını oynadı. Özellikle çok fazla top kaybı yaptı. Bu hazırlık dönemi. Tam gününde olmayabilir. Buna bağlıyorum. Luyindama'ya izin vermiştik, o da döndü. Onu da görmek istiyoruz. Bütün oyuncularımızı değerlendirmek istiyoruz

'Morutan'ın kiralık gitmesini istiyoruz'

Olimpiu Morutan için Süper Lig ve yurt dışından teklifler var. Biz Morutan’ın geleceği için en iyisini seçmeye çalışacağız. Belki sene gidip bir yerde kiralık olarak oynaması onun için çok daha iyi olacak. Morutan gerçekten yetenekli, çalışkan ve çok iyi karakteri olan bir oyuncu. Olimpiu Morutan’ın kariyerinde bir yere giderek oynayarak patlama yapması gerekiyor.

'Ali Akman transferde gündemimize geldi'

Kadromuza yeni sezon öncesinde transferde ön tarafta yönlü oyuncular bakıyoruz. Hem santrfor hem ikinci forvet hem de kenarda oynayabilecek oyuncular bakıyoruz. Kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Önde de biraz genişliğe ihtiyacımız var. Ali Akman ile ilgili bir düşüncemiz olmuştu. Şu anda net bir şey yok.


'Galatasaray'ın hak ettiği yerlere gelmesi için...'

Yükümün ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Bunun için de çok çalışmam gerekiyor. Galatasaray'ın hak ettiği yere gelmesi için hepimiz çok büyük bir mesai vermek zorundayız. İnşallah sonu yine burada seyircimizle birlikte kutladığımız bir şampiyonlukla sona erer.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal