Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den Marsilya Maçı Öncesi Açıklamalar!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi E grubunda oynanacak olan Marsilya maçı öncesinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

24.11.2021-17:25 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-17:25) Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den Marsilya Maçı Öncesi Açıklamalar!

UEFA Avrupa Ligi E grubunda topladığı puanların ardından liderlik koltuğunda yer alan temsilcimiz Galatasaray, kalan karşılaşmalarda liderlik koltuğunu kaptırmak istemiyor. İstanbul'da Fransız ekibi Marsilya'yı konuk edecek olan Galatasaray'da zorlu karşılaşma öncesinde Teknik Direktör Fatih Terim düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

FATİH TERİM'DEN MARSİLYA MAÇI ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Marsilya maçı öncesinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

ŞAMPİYONLUKTAN ÖNEMLİ BİR MİSYONUM VAR

Ben yüzlerce maç oynamışım, tonlarca maç kazanmışım, galibiyetlerim çok, mağlubiyetlerim azdır. Çok lig şampiyonlukları gördüm. Şükür, çok şükür ki şampiyonluklardan daha az ligi farklı sıralarda bitirmişim. Muhakkak ki her zaman şampiyon olmak isteriz. Kaybettiğimiz şampiyonlukları da görüyorsunuz. Çok çabuk unutuldu 1 golle, 2 golle şampiyonluğu kaybettiğimiz. Zannedersiniz ki çok geride kaldık. Bu dönemde, bir tane daha şampiyonluktan çok daha önemli misyonum var.

HATALARIN TÜM SORUMLULUĞUNU BEN ALIYORUM

Genç, oynadıkça gelişerek, ileride transfer olabilecek oyuncuların yanı sıra tecrübeli futbolcularla bir kadro kurduk. Zaman zaman gol kaçırıyorlar, hata yapıyorlar ama olsun. Çok gol pozisyonuna girip az gol atıyoruz, az pozisyon verip gol yiyoruz. Daha çok gençler, zamanla olacak. Unutmayın ki, onların hepsi benim evladım. Yaptıkları tüm eksikliklerin, hataların tüm sorumluluğunu ben alıyorum. Bu çocuklar, ekonomik zorluklarda kulübümüzün yol alabilmesi için en önemli silahıdır. Marsilya maçının önüne, ne Federasyon, ne hakem heyeti, hiçbir şeyin geçmesini istemiyorum.

FENERBAHÇE DERBİSİ HAKKINDA KONUŞMAYACAĞIM

Ne derbi, ne federasyon ne de yaşananlarla ilgili konuşmayacağım. Marsilya maçının önüne geçmesin hiçbir şey geçmesin. Bu süreci sayın başkanımız götürüyor. Ben kendisine güveniyorum.

MOHAMED'İN SÖZLEŞMESİNİ UZATACAĞIZ

Diagne de Mostafa da (Mohamed), Halil de gol beklentimiz olan oyuncular. Zaman zaman görev verdik. Gol atmaya başlarlarsa devam ederler. Mostafa Mohamed'in sözleşmesini uzatacağız. Niyetimiz o yönde. Herhangi bir değişiklik olmazsa. İnanıyorum golcülerimiz en kısa zamanda gol atmaya başlayacaklar. Bizim için yarın çok önemli günlerden bir tanesi. Avrupa'da devam etmeye ihtiyacımız olduğu bu dönemde orada kalmak istiyoruz.

MARSİLYA MAÇI SERT GEÇECEK

Sahaya çıktığımız her 11 bizim için idealdir. Marsilya takımının çok güçlü olduğunu orada gördük. Merkezi iyi kapatıp iyi savunma yapmıştık. Onlara fazla pozisyon vermemiştik. Yarın kontrolü elimize almalıyız. Marsilya çok zor takım, sert geçecek.

GRUPTA MÜTHİŞ BİR OLASILIK ZİNCİRİ VAR

Marsilya maçında dikkat etmemiz lazım. Çünkü, kazandığımızın anlamı bir başka büyük tabii ki ama eğer berabere kalır, Rusya'da Lokomotiv Lazio'yu yenerse yine gidiyoruz. Müthiş bir olasılık zinciri var. Buradan gidemeyebiliriz gibi, ikinci de olabiliriz. Bu maç, UEFA genelinde haftanın maçı.

GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKMAK İSTİYORUZ

Biz, bu gruptan birinci gidersek çok önemli rakipleri atlıyoruz ve direkt olarak son 16 turunda oynuyoruz. Ocak ayı için düşüncelerimizi de uygulayıp o dönemde daha farklı bir tarzda çıkalım istiyoruz. Birinci gitmemiz lazım. Şubatta maç oynamıyoruz birinci gidersek. Çok önemli rakipleri atlayarak gidiyoruz. Otomatik olarak martta son 16'ya kalarak gidiyoruz.

MİLLİ TAKIM'A GİDEN OYUNCULARIMI KUTLUYORUM

Genç oyuncularımızın milli takıma gitmesinden mutlu oluyorum. Galatasaray'a transfer; düzenli forma şansı, milli takıma seçilmek ve Avrupa'ya transfer gibi görünüyor. Onların başarısı gelişimi beni çok mutlu ediyor. Hakikaten genç oyuncularımız çok hızlı bir yükseliş. Kerem'in aldığımızdan bu yana fazla bir zaman geçmedi. Büyük bir aşama. Genç oyuncularımızın gelişimi bizim için gurur kaynağı. Her ligden alınan oyuncular Galatasaray tercihi. Oradan başarılı bir süreç. Yetiştirip geliştiriyoruz. Oradan Milli Takım ve Avrupa. Doğru bir sıralama.

FENERBAHÇE DERBİSİNDE TARAFTARLARIMIZ BİZİ ALKIŞLADI

Kaybederken de alkışlanan bir takım... Bizim mottomuz buydu zaten. Fenerbahçe derbisinde de böyle oldu. Taraftar, 'Siz bu formanın hakkını verdiniz, sizi alkışlıyoruz.' dedi. Fenerbahçe maçında bunu yapıyorlarsa her maç yaparlar. Taraftar bunu anlıyorsa, hele de Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası yapıyorsa her iyi oynayıp yenildiğinizde yapar. Bana göre çok güzel bir jest. Taraftarın istediği bizde var, bizim istediğimiz taraftarda var. Aynı yerdeyiz, yarın da inşallah aynı destek olur. Onların desteği olmadan çok zor, hele ki kendi sahamızda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal