Galatasaray İçin Lazio Maçının Önemi Çok Büyük!

Süper Lig devlerinden Galatasaray'da tüm gözler UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile oynanacak olan maça çevrildi. Galatasaray'ın, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lazio ile oynayacağı maçın önemi ise çok büyük.

06.12.2021-14:16 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-14:39)

Süper Lig devlerinden Galatasaray'da, Altay ile 2-2 berabere kalınmasının ardından Süper Lig'de lider olan Trabzonspor ile olan puan farkı 16'ya yükseldi. Sarı kırmızılılarda artık tek hedef ise UEFA Avrupa Ligi ve Lazio maçı oldu. Galatasaray zorlu maça çok yoğun bir şekilde motive oluyor.

GALATASARAY İÇİN LAZİO MAÇININ ANLAMI BÜYÜK

UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 5 karşılaşma sonunda lider durumda olan Galatasaray, İtalya deplasmanından puanla dönmesi durumunda grubunu 1. sırada tamamlayacak. Galatasaray, Lazio'dan puan alabilirse Avrupa Ligi'nde grubunu lider olarak biterecek. Bu anlamda UEFA'nın bu sezon getirdiği statü ile direkt son 16'ya adını yazdıracak ve mart ayına kadar Avrupa Ligi'Nde maç oynayamayacak. Bu anlamda sarı kırmızılıların özellikle ligin 2. yarısına iyi bir giriş yapmasına ve fikstür rahatlığına neden olacak. Avrupa dönüşlerinde tam 10 puan kaybı yaşayan sarı kırmızılıların 10-17 Mart ayındaki son 15 karşılaşmalarına kadar sadece lige konsantre olmasını sağlayabilecek.
Galatasaray, Lazio deplasmanından puan alırsa bir sonraki karşılaşmada kura avantajı elde etmiş olacak. Grup ikincilerinin Şampiyonlar Ligi'nden gelecek olan güçlü rakiplerle oynayacağı statüde Galatasaray zorlu eşleşmeleri de bir anlamda pas geçmiş olunacak. Ayrıca grup maçları ardından son 32 maçları 17-24 Şubat'ta oynanacak. Bu nedenle sarı kırmızılıların yaklaşık 1 ay daha ekstra dinlenmesi anlamına geliyor.

GALATASARAY ZAMAN KAZANMIŞ OLACAK

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde tur atladığı için takviye planlayan sarı kırmızılılar liderliği halinde sezonun geri kalanı için önemli bir avantaj elde etmiş olacak. Diagne, Babel, Luyindama ve Assunçao gibi futbolcuların ayrılığı halinde önemli takiyecel yapacak olan sarı kırmızılılar, lider olursa yeni transferlerinin de marta kadar takıma adapte olması için önemli bir süreye sahip olmuş olacak. Avrupa Ligi'nde son 16 karşılaşmarına kadar yenilerin de performansının istenilen seviyeye gelmesi için geniş bir zaman bulmuş olacak.


GALATASARAY'IN KASASINA ÖNEMLİ MİKTARDA PARA GİRECEK

Galatasaray'ın, Lazio'dan alınacak galibiyet ile mart ayına kadar UEFA Avrupa Ligi için umutları diri tutulacak. Sarı kırmızılılar gruptan çıkmayı garantilemesi halinde 550 bin Euro almaya hak kazanacak. Galatasaray lider olursa 550 bin euro daha akmaya hak kazanacak. Son 16'ya kalırsa ise buradan da 1.2 milyon euro daha kasaya girecek. Bu anlamda Avrupa'da bu sezonki kazancını şimdiden 17 milyon euro düzeyine çıkarmış olacak. Diğer taraftan Lazio, dün Serie A'da Sampdoria'yı 3-1 yenmeyi başardı. Lazio'da iki gol atan İmmobile sakatlanırken ikinci yarının başında yerini Kosovalı futbolcu Vedar Muriqi'ye bıraktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal