Fenerbahçe, Arturo Vidal'i Transfer Etmek İstiyor!

Süper Lig'de transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kalmışken Fenerbahçe transferde harekete geçti. Teknik Direktör Vitor Pereira ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında Başkan Ali Koç, Artura Vidal transferi için görüşmelere başladı.

13.07.2021-18:32 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-14:06)

Fenerbahçe'de Milli futbolcu Ozan Tufan'ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford'a transfer olmasının ardından Teknik Direktör Vitor Pereira'nın isteği doğrultusunda orta sahaya transfer yapılmasına karar verildi.

Çeşitli isimler ile görüşen Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç ve Teknik Direktör Vitor Pereira arasında gerçekleşen son görüşme sonrasında yıldız futbolcu Arturo Vidal ismi gündeme geldi.

34 yaşındaki Şilili oyuncu Arturo Vidal'in transferi için İtalya Serie A'nın son şampiyonu Inter'e karşı nabız yoklayan Fenerbahçe yönetimi yıldız futbolcu için şartları öğrendi.

Inter'in tecrübeli yıldızı Arturo Vidal'in takımdan ayrılmasına bonservis ücreti olmadan izin vermeyeceği öğrenilirken Inter, Vidal transferindeki şartlar açısından talip olacak kulübü çok fazla zorlamayacak.

Inter'in transfere bakışının Fenerbahçe'nin transferde önünü açabileceği öğrenilirken Başkan Ali Koç, İtalyanlar ile görüşmeleri bizzat kendisi gerçekleştiriliyor.

Fenerbahçe ve Inter arasındaki görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği öğrenilirken transferin kısa bir süre içerisinde resmiyet kazanabileceği öğrenildi.

Kariyerine ülkesi Şili'de Colo Colo takımının alt yapısında başlayan Arturo Vidal, sonrasında Colo Colo'da A takıma kadar yükselmişti. Şili ekibinden 5 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında Almanya Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen'e transfer olan Arturo Vidal, 2011-2012 sezonunda ise kariyerinde en çok dikkat çekeceği performanslardan birini gösterdiği İtalyan devi Juventus'a 12.5 milyon euro bonservis ücreti ile transfer olmuştu. 

2015-2016 sezonunda ise İtalyan devi Juventus'tan Alman devi Bayern Münih'e transfer olan Arturo Vidal, tam tamına 39 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında transfer olmuştu. 2018-2019 sezonunda ise İspanyol devi Barcelona'ya 18 milyon euroluk bonservis ücreti ile transfer olan Arturo Vidal'in son adresi İtalya Serie A ekibi Inter olmuştu.

Arturo Vidal son olarak forma giydiği Inter'de 30 karşılaşmada forma şansı bulurken 2 gol ve 2 asistlik bir katkı sağlamıştı.

Ayrıca Şili Milli takımının da kaptanı olan 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu Arturo Vidal, 123 karşılaşmada forma giyme şansı bulurken 32 gollük bir katkı sağlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal