11.05.2019-22:42 (Son Güncelleme:25.04.2024-21:50)


1

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maçın ardından hakem Serkan Çınar'ın kararları sebebiyle Galatasaray'ın hakemler tarafından korunduğu iddiası ortaya atıldı. Oysa Galatasaray, bu sezon hakem kararlarından en çok çeken takımların başında geliyor. İşte sezon başından beri Galatasaray aleyhine yapılan hakem hatalarından bazıları...



2

Senenin ilk maçında, Süper Kupa Finali'nde Galatasaray ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Maçta Galatasaray forması giyen Rodrigues'in gole gittiği pozisyonda son adam konumundaki Dany tarafından yere indirildi. Hakem Cüneyt Çakır, Dany'e sarı kartını gösterdi.



3

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonsporlu Rodellega, Emre Akbaba'nın ayağına Fırat Aydınus'un gözü önünde basmış, hakem ise VAR'da izleme ihtiyacı bile duymadan pozisyonu devam ettirmişti.



4

Ligin 5. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşan Galatasaray'da genç yıldız Ozan Kabak'ın temiz müdahalesini hakem Bülent Yıldırım, VAR incelemesinde bulunmasına rağmen penaltı kararı vermişti. Galatasaray o maçı da hakem hatalarına rağmen 4-1 kazanmayı başarmıştı.



5

Aynı karşılaşmada Bülent Yıldırım, İlhan'ın Emre Akbaba'yı arkadan dalarak sakatladığı pozisyonda net kırmızı kart vermesi gereken yerde sadece sarı kartına başvurmuştu.



6

Yine aynı mücadelede Onyekuru'nun attığı nizami gol, Bülent Yıldırım tarafından iptal edilmişti.



7

Galatasaray - BB Erzurumspor maçında Rodrigues formasından çekilip düşürülmesine rağmen hakem Alper Ulusoy gözü önündeki pozisyonu devam ettirmişti.



8

Ligin 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor forması giyen Sadık penaltı yapmasına rağmen hakem pozisyonu görmezden gelmişti. Aynı maçta rakibine değmediği halde faul yaptığı gerekçesi ile Mariano'ya sarı kart gösterilmişti. Mariano bu kart yüzünden Fenerbahçe maçında forma giyememişti.



9

Fenerbahçe maçında Linnes'e tekme atan Hasan Ali Kaldırım'a sarı kart bile gösterilmemişti. Aynı maçta Muslera'nın nizami müdahalesini hakem devam ettirirken, VAR uyarısı sebebiyle penaltı kararı verilmişti. Yine aynı maçta Alper'in Linnes'e sakatlamaya yönelik yaptığı müdahalede sarı kartla geçiştirilmişti.



10

Galatasaray Konyaspor maçında hakem Hüseyin Göçek, Seradar Aziz'in tamamen topa müdahalesini penaltı olarak değerlendirmiş, VAR'a gitme ihtiyacı bile duymamıştı.



11

Beşiktaş -Galatasaray maçında hakem Cüneyt Çakır, Ozan Kabak'ın nizami müdahalesine endirekt serbest vuruş kararı vermişti. Çift vuruşta Eren'in eline çarpan top penaltı ile sonuçlandı. Aynı maçta Vida'nın açık eline çarpan topta Çakır penaltı düdüğünü çalmadı.



12

Fenerbahçe maçında Linnes'e tekme atan Mehmet Topal'a kart gösterilmedi, VAR incelemesi bile yapılmadı. Aynı maçta Feghouli'ye yapılan net penaltıda hakem VAR ile dakikalarca konuşmasına rağmen izlemeye bile gitmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR