Fransa'ya Rusya'dan artık doğalgaz alımı yapmayacak!

Avrupa'nın ve Fransa'nın en büyük doğalgaz dağıtıcılarından olan GRTGAZ'dan gelen açıklama yaptı. İşte haberin detayları...

17.06.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-15:18) Fransa'ya Rusya'dan artık doğalgaz alımı yapmayacak!

Fransa, Rusya'dan artık gaz alımı yapmayacağını duyurdu. Rusya'nın Kuzey Akım üzerinden doğalgaz sevkiyatını düşürmesiyle birlikte Almanya'dan Fransa'ya fiziksel gaz akışının durduğu belirtilen açıklamada konuya ilişkin, Fransa'nın artık Rus doğalgazını kullanmayacağı dile getirildi. 

Yapılan açıklamada ise, Fransa'nın gaz stokunun yüzde 50'den 56'ya yükseldiği, kesinti olsa bile ülkede enerji sıkıntısının olmayacağı aktarıldı. 


167 milyon metreküpten 67 milyon metreküpe düştü 

Öte yandan Fransa, gaz ithalatının yüzde 17'sini boru hattı ve LNG gemileri yoluyla Rusya'dan yapıyordu. Rus enerji şirketi olan Gazprom, yakın zaman içerisinde Kuzey Akım üzerinden gaz sevkiyatının günlük 167 milyon metreküpten 67 milyon metreküpe kadar düşüş yaşadığını aktarmıştı. 

Ayrıca kesintinin nedeninin ise Alman Siemens şirketine bakım için gönderilmiş olan bazı teknik ekipmanların henüz geri gelmemesi olarak gerekçe gösterilmişti. 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck konuya yönelik, Rus gazını Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım'daki arz kesintisini "siyasi güdümlü" şeklinde belirterek Gazprom'u söz konusu doğalgaz fiyatlarını yukarı çekmeye çalışmakla suçlamıştı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal