Fransa’da Koronavirüs Merkezi Benzin Dökülerek Yakılmaya Çalışıldı

Fransa'da koronavirüs aşı merkezi benzin dökülerek yakıldı. Olaya dair soruşturma devam ediyor.

19.07.2021-07:58 - (Son Güncelleme: 19.07.2021-10:00) Fransa’da Koronavirüs Merkezi Benzin Dökülerek Yakılmaya Çalışıldı

Fransa’nın güneyindeki Bayonne şehrinde aşı merkezi kundaklandı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçen hafta hastane ve bakımevi çalışanlarına aşı zorunluluğu getirileceğini, koronavirüs sağlık kartı uygulamasının genişletileceğini bildirmişti.

Macron tarafından yapılan açıklamalar sonra ülkenin pek çok şehrinde aşı zorunluluğu ve sağlık kartı uygulaması karşıtı gösteriler protestolar düzenlenmişti.

France Bleu Pays Basque’ın yayınladığı haberine göre, pazar gecesi Bayonne'e bağlı Urrugne’deki aşı merkezinin çadırı birden yanmaya başladı.

ÇADIRIN TAMAMINI KAPLAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile alevler çadırın tamamını kaplamadan müdahale edilebildi.

Yapılan ilk incelemelerde, çadırın etrafına benzin döküldüğü ve alevlerin belli noktalarda başladığı belirlendi. 

Bayonne savcılığı, Bayonne polisinin incelemelerine dayanarak olaya dair kundaklama ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ülkenin güneydoğusundaki Nice şehrinde, iki Temmuz tarihinde aşı karşıtları, aşı merkezini hedef almış, gece merkezdeki çadır ve masanın üzerine aşı karşıtı yazılar yazmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen hafta, hastane ve bakımevi çalışanlarına aşı zorunluluğu getirileceğini, koronavirüs sağlık kartı uygulamasının genişletileceğini konuşmasında açıklamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamalarından sonra ülkenin pek çok kentinde aşı zorunluluğu ve sağlık kartı uygulamasına karşı eylemler düzenlenmişti.

Koronavirüs sağlık kartı uygulaması, restoran, bar, sinema vb. sosyal alanlara, 50'den fazla vatandaşın bulunduğu etkinlikler ve mekanlara girişte koronavirüs aşısı olduğunu belgelemek veya son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucu göstermek yahut son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiğini kanıtlamayı gerektiriyor. Durum böyle olunca aşı çadırının karşıt görüş tarafından kundaklandığı tahmin ediliyor. Olaya dair ise çalışmalar devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal