Fransa'da İstihbarat Ajansı Kurulacak

Fransa'da bilgi manipülasyonlarıyla mücadele etmek için 60 kişini görev alacağı ajans kurulacak.

03.06.2021-01:58 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-01:58) Fransa'da İstihbarat Ajansı Kurulacak

Fransa'da "devleti istikrarsızlaştırmayı" amaç edinen kaynağı yurt dışı olan bilgi manipülasyonları ile mücadele etmek için ajans kurulacak.  Kurulan ajansta istihbarat çalışmasına yer verilmeyecek.

60 KİŞİ AÇIK KAYNAKLAR ÜZERİNDE GÖREV ALACAK

Fransa Başbakanlığına bağlı Savunma ve Ulusal Güvenlik Genel Sekreteri Stephane Bouillon, Ulusal Meclis'te yaptığı açıklamada, kurulacak ajansın eylül ayında etkinliğinin başlayacağını ve yaklaşık 60 kişinin açık kaynaklar üzerinde görev alacağını söyledi.

Bu ajansın "devleti istikrarsızlaştırmak" için kaynağı yurt dışı olan bilgi manipülasyonlarına karşı mücadele etmeyi amaç edindiğini dile getiren Bouillon, yurt dışından Fransa'ya yönelik internet ortamında yapılan saldırıların tespit edileceğine değindi.

FRANSA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE HAZIR

Fransa Başbakanlığına bağlı Savunma ve Ulusal Güvenlik Genel Sekreteri Stephane Bouillon, bu ajansta istihbarat çalışmasının söz konusu olmayacağına dikkat çekti.

Özellikle seçimlerde dikkatli olacaklarınını belirten Bouillon, Fransa'nın önümüzdeki sene cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını, daha önce ülkede veya ABD'de seçimlere müdahale girişimlerinin yaşandığına dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal