10.04.2020-14:58 (Son Güncelleme:29.03.2024-04:53)


1

Asya kıtasında ortaya çıkan yeni tip coronavirüs salgını, Fransa'yı işgal etti! Covid-19 virüsü sebebiyle ülkedeki sağlık sistemi çöktü. Cesetlerle dolan morgların kapasitesi yetersiz kaldığı için, daha önce devletin el koyduğu soğuk hava depoları parayla açıldı.



2

“ELLERİNİZDEKİ MASKELERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VERİN”

“ELLERİNİZDEKİ MASKELERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VERİN”

Ülkenin yıkıma uğradığının ifade biçimi olan Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner'in, “Ellerinizdeki maskeleri bize getirin, onları sağlık çalışanlarına verelim” açıklaması büyük etki yarattı.



3

GIDA SOĞUK HAVA DEPOLARI MORGA ÇEVRİLDİ

GIDA SOĞUK HAVA DEPOLARI MORGA ÇEVRİLDİ

Ülkenin en büyük gıda hali olan Rungis'in soğuk hava depoları devlet tarafından morglara çevrilmişti. Bu girişimin sonucunda Covid-19'dan ölenler buraya getirilirken, görevliler cenaze yakınlarından 150 euro morg ücreti istiyor.



4

MORG ÜCRETİ 150 EURO

MORG ÜCRETİ 150 EURO

Öte yandan 1 hafta morgda kalan cenazeler için her bir günü için 35 euro depo ücreti alındığı da oluyor. Ayrıca cenazenin morgda beklediği süre zarfında ölüyü görmek isteyen yakınlardan 1 saatlik ziyaret için 50 Euro istendiği de ortaya çıktı. Parisliler bu durumu skandal olarak yorumlarken BFMTV’de gündeme getirilen ve Liberation gazetesinde de yer alan olaya karşı Fransız yetkililer sessiz kaldı.



5

Fransa İçişleri Bakanı Christoph Castaner ise devletin vatandaşlarına yardım götüremediği gerçeğini umursamayarak ülkedeki farklı etnik köken taşıyan vatandaşları şu ifadelerle hedef aldı: "Toplumların komünleşerek, kendi gruplarını oluşturarak yaşamaya çalışması endişe verici. Bu durumun artarak yayılmasından korkuyorum. Böyle bir durumda toplumun bir araya gelmek yerine bazı grupların kendi içine kapanması ve toplumdan çekilmesine müsaade etmek istemiyoruz”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR