Format sonrası yüklenmesi gereken programlar neler? Format sonrası indirilecek programlar listesi

Bilgisayarlarımız yavaşladığında, virüs girdiğinde veya bazı problemler yaşandığında ilk iş format atmayı düşünürüz. Bu süreci sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmek için format sonrası yüklenmesi gereken programları eksiksiz olarak indirmemiz gerekir. İşte format sonrası indirilecek programlar listesi...

25.06.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-13:52) Format sonrası yüklenmesi gereken programlar neler? Format sonrası indirilecek programlar listesi

Çeşitli nedenlerle bilgisayarınıza format atmanızı gerektiren durumlar söz konusu olabilir. Format sonrası bilgisayarınız sıfırlanır ve bu nedenle de format sonrasında yüklemeniz gereken programlar hakkında bilgi sahibi olmanız da son derece önemlidir. Format sonrası kullanıcıların yüklemesi gereken programları bilmeleri ve bilgisayarı kullanıma hazır hale getirmeleri gerekiyor.

Bilgisayarınıza format attığınızda içerisinde bulunan bilgiler de sıfırlanıyor. Format sonrası bilgisayarınızın işlev kazanabilmesi için bazı programları da indirmeniz şarttır.

Format sonrası yüklenecek Driver’lar neler?

Format sonrasında bilgisayarınızın fonksiyon kazanabilmesi için üçüncü parti uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Bilgisayarınızın problemsiz bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi için gerekli driverların tamamını programlar aracılığıyla indirebilirsiniz. Driver yükleme programları sayesinde aynı zamanda Microsoft driverlarının kurulumlarını da tamamlayabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamalar bilgisayardaki eksik dosyaları tamamlamaktadır. Bilgisayarınızda bulunan eksik driverları bularak otomatik bir şekilde bilgisayarınıza download edebilirsiniz. Driver’ların indirmesini tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp, anakart, ses ve ekran kartlarının kurulumu sağlanır.

Bilgisayarda olması gereken programlar nelerdir?

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda çeşitli nedenlerle performans düşüşü görülebilmektedir. Bilgisayar ve içindeki programlar eskisine nazaran çok daha yavaş açıldığında kullanıcılar PC’yi temizlemek adına format atmanın tek çare olduğunu düşünür.

Format atıldıktan sonra bilgisayara yüklenecek programlar sayesinde bilgisayar eski stabil performansına dönüş yapar. Formatın ardından Windows güncellemeleri tamamlanır ve güncellemelerin tamamlanmasıyla birlikte bilgisayar güvenli bir şekilde çalışmalarına başlar.

Office programları

Format sonrası kurulması elzem uygulamalardan birisi Office programlarıdır. Microsoft Office programı bu konuda imdadınıza yetişir. Bilgisayarınızda PDF dosyalarını açabilmek içinse Adobe Acrobat Reader indirebilirsiniz.

İnternet tarayıcı

İnternet bağlantısı kurabilmek için tarayıcı indirmelisiniz. Bunun için Google Chrome, Yandex veya Firefox gibi herhangi bir web tarayıcı hizmeti indirebilirsiniz.

Video oynatıcılar

Bilgisayarınızda video izleyebilmek için VLC Player, GOM Player veya Media Player Classic gibi programlardan herhangi birini indirebilirsiniz.

Antivirüs programları

Bilgisayarınıza format attıktan sonra kötü yazılımlardan da korunmanız şarttır. Bilgisayarınızı virüslere karşı koruyabilmek için antivirüs programı indirin.

Dosya sıkıştırma

Bilgisayarınızdaki alanı daha tasarruflu kullanmak, yer açmak veya dosyalarınızı şifreleyebilmek için dosya sıkıştırma programları gerekmektedir.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal