Fındık Üreticilerine 854 Milyon Lira Destek Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık üreticilerine, dekar başına 170 liradan 854 milyon TL ödeme yapıldı.

26.05.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-11:16) Fındık Üreticilerine 854 Milyon Lira Destek Yapıldı

2009'dan bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık üreticilerine ödeme gerçekleştiriliyor. Dekar başına yapılan destek ödemeleri 12 yılda toplam 9.5 milyar liraya ulaştı. Yine bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan 418 bin üreticiye 854 milyon lira ödeme desteği yapıldı.

ÖDEMELER FINDIĞIN KALİTESİNİ DE ARTIRIYOR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi Arslan Soydan bu ödemelerin önemine vurgu yaparak:

''Alan bazlı gelir desteği, yaklaşık 12 yıldır fındık üreticilerine ödeniyor. Önemli devlet desteğidir. Üreticiler de bu destekten memnunlar çünkü üreticiler bu desteği aldıktan sonra hem gübrelemede hem ilaçlamada önemli bir maliyet katkısı sağlıyor. Destek ödenmelerinin, fındığın kalitesinin ve dekar başına verimini artırmasında çok önemli bir katkısı oluyor. Bölgemize 12 yıldan beri destek ödenmesinden dolayı toplam 9,5 milyar TL gibi bir ödeme bugüne kadar üreticilerimizin hesaplarına yattı. Bu önemli desteği üreticilerimiz hesaplarından aldılar. Yaklaşık bölgemize 418 bin ÇKS kayıtlı çiftçimizin hesaplarına 854 milyon TL gibi rakam yattı. Dekar başına yapılan 170 TL olan ödemelerden üreticilerimiz faydalandı'' dedi.

ÖDEMELERİN BAHAR AYLARINDA YAPILMASI FINDIK İÇİN OLUMLU BİR KATKI

Konuşmasına devam eden Soydan ''Fındık ürünün de özellikle bahar ayları mücadele ayları. O yüzden desteklerin bu aylarda verilmesi fındığa olumlu katkı yapacak. Bundan dolayı da memnunuz. Fındıkta da hem kaliteli üretim hem de dekar başı verim artırıcı yönünden bu desteğin en başta faydası bu yöndedir. Üreticilerimiz cebinden çıkan paranın en azından bir kısmını bu destekle beraber azaltmış oluyor'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal