03.04.2020-13:25 (Son Güncelleme:29.03.2024-18:05)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Henüz salgının tedavisi için ilaç ya da aşı bulunamazken ülkeler kendi sınırları içinde önlemlerini almaya devam ediyor.



2

Bu durum Filipinler'de de aynı şekilde devam ediyor. Ülke genelinde coronavirüs salgınına karşı birçok önlem alındı. Ulusa sesleniş konuşmasında bulunan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte önlemlere uymayanlar için ağır yaptırımlar uygulanacağını ifade etti.



3

Duterte, sağlık çalışanlarına ve doktorlara zehirli kimyasallarla saldıranlara karşı polisten, saldırıyı yapanların üzerlerine ölümcül maddeler dökülerek veya onları bu maddeleri içmeye zorlayarak cezalandırılmasını istediğini söyledi.



4

Bu süreçte sorun çıkaran kişilere yönelik de tedbirler alan Duterte, sorun çıkaran kişilerin, hapishanelerde aç bırakılacaklarını da belirtti.



5

Öte yandan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülke genelinde coronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere uyulmaması ve isyan çıkarılması halinde, kolluk görevlilerine vurma yetkisi verdi. Duterte, sorun çıkaranların vurulması, gıda ve nakit yardımlarının durdurulması emrini verdiğini açıkladı.



6

Filipinler'de yeni tip coronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 2 bin 633, ölü sayısı da 107 olarak açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR