FIFA maçlardaki oyuncu değişikliği kararını değiştirdi!

FIFA'dan modern futbolun seyrini değiştirecek bir karar geldi. Maçlarda takımların hakkı olan 3 oyuncu değişikliği rafa kalktı. Artı karşılaşmalarda 5 oyuncu değiştirilebileceği aktarılıyor.

13.06.2022-15:39 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-15:51) FIFA maçlardaki oyuncu değişikliği kararını değiştirdi!

Son zamanlarda futbolda yaşanan değişimler merakla takip ediliyor. FIFA'dan ise son olarak oldukça bir radikal karar geldi. FIFA aldığı radikal karar doğrultusunda maçlardaki oyuncu değişikliği sayısında değişikliğe gitti. Karşılaşmalarda artık 3 oyuncu yerine 5 oyuncu değiştirilebileceği vurgulanıyor.

Kural kalıcı olacak

IFAB, FIFA organizasyonlarında artık 5 oyuncu değişikliği kuralının kalıcı olarak kabul edildiği ve organizasyon tercihine göre yedek oyuncu sayısının 12'den 15'e çıkarıldığı aktarıldı. Alınan bu karar büyük yankı uyandırdı.


Gelişmeler merakla takip ediliyor

FIFA'nın oyundu değişiklikleriyle alakalı olarak aldığı karar gerek dünya futbolunda gerek spor dünyasında büyük yankı uyandırmış durumda. 2022 Katar Dünya Kupası öncesi alınan bu radikal karar futbolseverlerin ve kulüplerin oldukça dikkatini çekti. Konuyla ilgili ayrıntıların ise yeni ayrıntıların gelmesi bekleniyor.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal