FETÖ'nün Kilit İsmi Yakalandı!

FETÖ operasyonlarına yönelik MİT ve polisin düzenlendiği ortak operasyonda, örgütün kilit isimleri arasında gösterilen Zekeriya A. adlı örgüt üyesi, Esenyurt'ta yakalandı.

17.06.2021-00:47 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-00:47) FETÖ'nün Kilit İsmi Yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin etkinliklerinin tespit ve deşifre edilmesi için yapılan ortak operasyonda, örgütün kilit isimlerinden biri daha yakından takip edildi. Terör örgütünün sözde "Emniyet Mahrem İmam" yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, bu yapıya bağlı olan kişilere maddi yardım yardım yaparak yurt dışına kaçırdığı, halk arasında "patates hat" olarak isimlendirilen yabancı kişilere yönelik kayıtlı hat kullandığı belirlenen Zekeriya A.'nın yakalanması için 10 Haziran'da operasyon düzenlendi.

Esenyurt'ta saklandığı adreste kıskıvrak yakalanan Zekeriya A., İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. Baskın yapılan hücre evindeki aramalarda birtakım örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ISPARTA EMNİYET İMAMI

Yakalanan şahsın "Terör Örgütüne Üye Olmak", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal" suçlarından 127 yıl hapis cezası alan Mehmet Ş.'nin de geçmiş dönemde sözde "mahrem imamlığını" yaptığı ortaya çıktı. Yakalanan zanlının polisteki sorgusu sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal