FETÖ'nün Gaybubet Evinde Kitapların Arasında Binlerce Dolar Bulundu

İstanbul polisi FETÖ'nün gaybubet evine baskın düzenledi. Yapılan operasyonda kitapların sayfaları kesilerek gizlenen paralar bulundu. Evde toplam 1 milyon 60 bin Türk lirasını bulan 176 bin 407 Amerikan doları, 39 bin 515 Türk lirası ve bin 235 euro ele geçirildi.

19.04.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-15:11) FETÖ'nün Gaybubet Evinde Kitapların Arasında Binlerce Dolar Bulundu

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube birimleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye dönük yapılan soruşturma çerçevesinde örgüt üyeliğinden yakalama kararı olan ve FETÖ’nün gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen “Fatih imamı” H.Ç. ve yanındaki 5 örgüt üyesi yapılan operasyonla “gaybubet” evlerinde ele geçirildi.

PARALAR ELE GEÇİRİLDİ

Örgütün gaybubet evlerinde gerçekleştirilen aramalarda, örgüt üyelerinin yaşamlarını idame ettirmek için evde bulundurdukları toplam 1 milyon 60 bin Türk lirasını bulan 176 bin 407 Amerikan doları, 39 bin 515 Türk lirası ve bin 235 euro ele geçirildi.

KİTAP ARASINDAN PARA ÇIKTI

Örgütün Fatih hücre sorumlusu H.Ç. ile beraber gaybubet evlerinde saklanan A.P., G.P. ile bu hücre mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen M.T., F.K.K. ve A.Ç. sorgulanmak için emniyete sevk edilirken, hücre evlerinde yakalanan paraların kitapların sayfaları kesilerek arasına gizlendiği tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şubesine farklı tarihlerde gelen elektronik posta ihbarlarında hücre sorumlusu H.Ç.’nin, 5 ayrı soruşturmada hakkında beyanların olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlendi.

Gözaltına alınan örgütün ‘Fatih imamı ve 5 FETÖ mensubunun, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal