Fetö'cü Veliaht Mehmet Ali Şengül'ün Cenazesinde Hainler Bir Araya Geldi

Terörist Fetullah Gülen’in yerine geçecek kişi olarak bilinen Mehmet Ali Şengül, Almanya'da koronavirüsten öldü. Cenazesinde büyük önlemler alındı.

14.07.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 14.07.2021-10:07) Fetö'cü Veliaht Mehmet Ali Şengül'ün Cenazesinde Hainler Bir Araya Geldi

FETÖ'nün merkez üssü Almanya, örgütü nasıl kolladığını bir kez daha gösterdi. FETÖ'cü Mehmet Ali Şengül'ün cenazesinde tüm koronavirüs tedbirleri, kuralları hiçe sayıldı. FETÖ'nün en kritik kişilerinden biri olan ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yerine geçecek kişi olarak lanse edilen Mehmet Ali Şengül, Almanya'da koronavirüsten öldü. Kırmızı listede yer alan Mustafa Ali Şengül için Hanau şehrinde bütün koronavirüs uygulamaları hiçe sayılarak cenaze töreni gerçekleşti.

ALMANLAR BİLE ŞAŞIRDI

Hanau Şehir Mezarlığı'na cenaze için çadır kurulurken, eyalette koronavirüs tedbirleri için sınırlı tutulan toplanma kuralı altüst edildi. Mezarlığın bütün giriş çıkış kapılarına çadır kuran FETÖ'cüler, kendilerinden olmayanları içeriye almazken, polisin yoğun güvenliği dikkat çekti. Yirminin üzerinde polis aracı ile yüze yakın polisin yanı sıra atlı polisler de mezarlıkta görevli olduğu görüldü.

Kentin bütün ara sokakları tutulurken ve mezarlık çevresinde görüntü alınması engellenirken, çevrede yaşamakta olan Almanlar büyük şaşkınlık geçirdi. Bir bakan için bile bu kadar tedbir alınmadığını belirten Almanlar, büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti. Polislerin, özel talimat aldıklarını belirtmesi ve ülkede FETÖ'cülerin nasıl korunup kollandığını gözler önüne serilmiş oldu.


BASINA ENGEL

Cenazede Alman polisi kuş dahi uçurtmadı. Alman polisi Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Frankfurt Muhabiri İsa Deveçeken'i kısa süreli gözaltına aldı. Polis, ''Fotoğraf çekmişsiniz, hakkınızda şikayet var'' diye belirtirken, basın kartları gösterilmesine rağmen 15 dakika boyunca arkadaşlarımızın görev yapmasını engelledi..

Arkadaşlarımız mezarlığın dışından görüntü almak istediğinde bu kez bir polis minibüsü önlerini kesti ve araçtan inen polislerden biri, ''Şehri terk edin'' dedi. Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail  Erel ve Deveçeken'in, ''İşimizi yapmadan gitmeyeceğiz''  ifadeleri üzerine polis, ''Sizi burada bulunmaktan men ediyorum'' dedi.

Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel'in, ''Basını engelleyemezsiniz. Bana bunu yazılı verin'' demesi üzerine Alman polisi, ''Yazılı vermem, söylüyorum'' cevabını verdi. Yine bir süre alıkonulan arkadaşlarımızın tepkisi üzerine ekip amiri gelerek, görüntü alınmasına izin verdi..


KİMLER KATILDI

Yakalanması için başına 10 milyon lira ödül konulan Mehmet Ali Şengül'ün cenazesine yine aynı ödülle aranan FETÖ elebaşlarından Abdullah Aymaz, FETÖ elebaşı Gülen'in Almanya temsilcisi Ercan Karakoyun, firari FETÖ'cüler ile örgütün ülkedeki üyeleri katıldı. Cenazede Aymaz, Şengül'e methiyeler düzdü..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal