Ferrari Yeni CEO'sunu Seçti!

Elektrikli sürüş ve dijital aygıtlar çağına uyum sağlamaya devam etmek isteyen İtalyan süper otomobil üreticisi Ferrari'ye yeni teknoloji lideri geliyor.

09.06.2021-11:00 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-11:10) Ferrari Yeni CEO'sunu Seçti!

Ferrari, yeni üretilen otomobil teknolojilerine ayak uydurmak gibi hassas bir görev için çip üreticisi STMicroelectronics NV yöneticisi Benedetto Vigna'yı CEO olarak görevlendirdi. 

Hali hazırda STMicro'nun analog sensör grubunu yöneten Vigna, Aralık ayında aniden istifa eden Louis Camilleri'nin yerini Eylül ayında alacak. Vigna’nın Ferrari’ye geçişiyle birlikte teknoloji endüstrisi için en önemli atamalardan biri haline gelmesi; sektördeki değişimlerin nasıl hızlandığının sinyallerini veriyor.

STMicroelectronics'te iPhone 4'te dünya çapında akıllı telefonlarda ve araç navigasyon sistemlerinde kullanılan öncü ekran sensörü teknolojisine yardımcı olan Vigna, Ferrari’nin elektrikli otomobillere geçişini hızlandıracak. Ancak, emisyonlarla ilgili sıkı düzenlemeler nedeniyle elektriğe geçiş sürecinin kısa olmayacağı da belirtildi.

TAMAMEN ELEKTRİKLİ MODEL GELİYOR

İtalyan üretici Ferrari, Maranello’daki fabrikasında 2019 yılından itibaren plug-in hibrit araç üretse de henüz tamamen elektrikli modele geçiş yapılmadı. Başkan John Elkann ise bu konu üzerine 2025 yılında tam elektrikli bir model ortaya çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Çipler konusunda güçlü bir geçmişe sahip bir yönetici seçmek, Ferrari’nin teknoloji endüstrisine daha hızlı geçiş yapmaya hazır olduğuna işaret ediyor. Buna ek olarak, pandemi azaldıkça ekonomiler yeniden açılırken otomobil üreticileri ve diğer endüstriler ciddi bir yarı iletken sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.

John Elkann, yaptığı bir açıklamada Vigna'nın; ‘sektörümüzdeki değişimin çoğunu yönlendiren teknolojiler hakkındaki derin anlayışı ve kanıtlanmış yenilikçiliği, iş kurma ve liderlik becerileri, önümüzdeki heyecan verici dönemde Ferrari'yi ve benzersiz tutku ve performans hikayesini daha da güçlendirecek" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal