Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transferiyle yakından ilgilendiği Vedat Muriqi, Belçika ekibi Club Brugge ile anlaşmaya vardı!

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu olan ve adı gerek sarı lacivertlilerle gerek Galatasaray ile transfer döneminde sık sık anılan Kosovalı golcü Vedat Muriqi'nin yeni adresi çok başka oldu. Oyuncu Belçika ekiplerinden Club Brugge'un yolunu tuttu. Oyuncunun transferinin kısa süre içerisinde netlik kazanması beklenmekte.

07.07.2022-10:14 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-10:29)

Bir dönem ülkemizde top koşturan ve özellikle Fenerbahçe'de sergilediği performansla büyük ses getiren Muriqi sonrasında ise İtalyan devlerinden Lazio'nun yolunu tutmuştu. İtalya'da kendisinden istenilen performansı bir türlü ortaya koyamayan ve ardından İspanyol ekibi Mallorca'nın yolunu tutan oyuncu kiralık gittiği takımdan döndü. Futbolcunun takımından ayrılacağı biliniyorken yeni adresi ise oldukça sürpriz oldu. Oyuncunun Belçika takımı olan Club Brugge ile anlaştığı öğrenildi.

Resmi açıklama bekleniyor

Kosovalı golcünün geleceği büyük merak konusu haline gelmişken kritik karar geldi. Futbolcu Belçika'nın Brugge takımıyla transfer anlaşmasına vardı. Muriqi'nin kısa süre içerisinde yeni takımına imza atması beklenmekte. 

Süper Lig devleri onu çok istemişti

Futbolcu Fenerbahçe'de gösterdiği performansla gerek sarı lacivertli taraftarların gerek diğer diğer futbolseverlerin oldukça ilgisini çekmişti. Son olarak Lazio'ya giden oyuncunun takkımında mutsuz olduğu ve Türkiye'ye dönmek istediği aktarılmıştı. Bu doğrultuda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan oyuncudan gelen son haber ise herkesi şaşırttı.

Futbolcunun yeni adresi açıklandı.

Geçen sezon kiralık olarak gitmişti

Muriqi geçen sezon Lazio'dan İspanyol ekibi Mallorca'ya kiralanmış ve 19 karşılaşmada 4 gol ve 3 asistlik bir performansa imza atmıştı. 

Futbolcunun kariyeri

Futbola ülkesinin Liria takımında başlayan Muriqi ardından Arnavut ekibi Teuta'nın yolunu tuttu. Teuta sonrasında ise ilk ülkemize Giresunspor'a transfer olarak geldi. Sonrasında ise Giresunspor'dan Gençlerbirliği'nin yolunu tuttu. Gençlerbirliği sonrasında ise Karadeniz ekibi olan Çaykur Rizespor ile anlaşmaya vardı. 2019 yılında ise Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı laivertlilerde gösterdiği performansla büyük alkış olan santrafor isim Lazio'ya gitmeyi başardı. Fakat Lazio'da beklentilerin altında kalan Muriqi İspanol ekibi Mallorca'ya kiralandı. Şimdilerde Lazio'ya geri dönen oyuncu aldığı kararla Belçika ekibi Brugge ile anlaştı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal