08.03.2021-22:56 (Son Güncelleme:08.03.2021-22:56)


1

Fenerbahçe'nin Hatayspor ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadelede sakatlanan Luiz Gustavo bir süredir sahalardan uzak kaldı. Dizinden sorun yaşayan Brezilyalı futbolcunun yokluğunda sarı-lacivertliler beklenmedik puan kayıpları yaşadı.



2

Gustavo'nun yanı sıra Mesut Özil de bileğinden yaşadığı sakatlık sonrası camiada moralleri bozdu. Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu futbolcunun son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kunduracıoğlu, Gustavo'nun yaşadığı sakatlıktaki asıl gerçeği açıkladı.



3

Fenerbahçe'de 9'uncu yılını geride bırakan kulüp doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, özellikle Luiz Gustavo'nun sakatlık sürecinde kendisi ve ekibine sosyal medyada yöneltilen ağır ve yıpratıcı eleştirilerle ilgili konuştu.



4

Hiçbir sakatlığın ardından "Şu kadar bir sürede iyileşir" gibi bir açıklama yapmaktan özellikle kaçındıklarını yakınlarına anlatan Kunduracıoğlu, "Oyuncunun kas yapısı, uyku alışkanlığı, tedaviye vücudun verdiği yanıt gibi iyileşme sürecini belirleyen birçok parametre var.



5

Bu yüzden asla süre söyleyemeyiz. Ancak sosyal medyadaki arkadaşlar kendi doktorlarına soruyor veya internete bakıp '2-3 haftada iyileşmeli' kanaatine varıyorlar ama bu çok yanlış" diye konuşuyor.



6

Hatayspor maçında dizine aldığı darbeyle sakatlanan Luiz Gustavo'nun MR'ı çekildiğinde sahalara dönüş süresinin 4-6 hafta olacağını gördüklerini ifade eden Kunduracıoğlu, kritik maçlar öncesinde bu gibi bilgilerin zaman zaman saklanma refleksi gösterilebildiğini kaydetti.



7

Luiz Gustavo'nun kasının birinde yüzde 50 yırtılma olduğunu ve kopma noktasına geldiğini vurgulayan Kunduracıoğlu, bu süreçte oyuncunun eski kulübü Bayern Münih'in doktoru Müller Wolfarth'a da danışıldığını ve oradan da "4 haftadan önce oynamasın" görüşü alındığını belirtti.



8

Kunduracıoğlu, "Erken oynatabilirsiniz ama bu çok tehlikeli olur. Koparsa oyuncu sezonu kapatır. 30 dakika oynatmak için buna değer mi?" diye konuştu.



9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR