Faydaları saymakla bitmiyor! İşte mucize besin siyah altın kakao

Günümüzde genellikle çikolata halinde tüketilen kakaonun çiğ halinin faydaları saymakla bitmiyor. Magnezyum açısından diğer tüm besinlerden daha zengin olan kakao birçok hastalığa şifa oluyor. İşte siyah altın kakaonun faydaları…

24.03.2020-13:37 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-15:04)

İçinde kakao barındıran tatlar bir çoğumuzun hayır diyemeyeceği lezzetlerdir. Yaygın olarak çikolata zararlıdır gibi bir algı olsa da, aslında çikolatanın özü olan çiğ kakao dediğimiz besin vücut sağlığı için oldukça yararlıdır. Peki nedir siyah altın kakaonun faydaları? Gelin beraber bakalım…

Kakaonun faydaları 

Çikolataya hayır diyemiyor musunuz? Demenizde gerekmiyor aslında çünkü çikolata, lezzetinin yanı sıra faydaları da saymakla bitmeyen çikolata, vücudunuza ihtiyacı olan magnezyumu vermenin en iyi yoludur. Bunun dışında çikolata, vücudun demir eksikliğini de giderir, çikolatanın bir çay kaşığı kadarının içinde vücudunuzun demir ihtiyacının yüzde 10'u bulunur. Çinko, immün sistem için çok önemlidir ve çikolata ve kakaoda bulunur. Çinko, hastalıklarla savaşır, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve stresi azaltır. Bütün bunların yanında çikolata, B ve C vitaminlerini de içerir.


Kakao, günümüzde kronik hale dönüşen stresle mücadeleye karşı en yararlı element olan potasyumu içinde barındırır. Eğer mutsuz hissettiğiniz bir dönemdeyseniz ve sürekli acıkıyorsanız kilo almanızın en önemli sebeplerinden biri bu durumsa kakao tüketmeyi deneyin.

4 bin yıl önce ilaç olarak kullanılıyordu 

Kakao mutluluk hissi veren hormonların salgılanmasını sağlayarak iştahı kontrol altında tutar. Mayalar tarafından 4 bin yıl önce ilaç olarak kullanılan kakao, çok sayıda vitamin ve mineral barındırdığı için şifa kaynağı olarak kabul ediliyor.

Kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiyi oynarken, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor. 

- Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlar. 

- Kakao, büyük miktarda bakır içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. 

- Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko kakaoda bolca mevcut.

- Vücutta yer alan iç organ kaslarını gevşeterek damar tıkanıklıklarını engeller, bronşları genişletir.

- Yüksek tansiyonu düşürür.

– Yaşlanmaya neden olan oksidatif strese karşı koruyucudur.

– İçeriğindeki flavonol gibi yüksek miktardaki flavonoid beynin korunmasına yardımcı olur.


– Vücuttaki trigliserit ve LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur ve vücuttaki HDL (iyi) kolesterol seviyelerinde kayda değer bir artış sağlar.

– Kan şekerini düzenler.

– Bronşiyal astımı giderir.

– Vücutta çeşitli enfeksiyonların gelişmesini önler.

– Obeziteyi önlemede potansiyel faydası vardır.

– Ruh halini düzenler. Depresyon ve stresi azlatır.

– Lif açısından zengin kakao, özellikle çocuklarda kronik kabızlık ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkilidir.

– Kronik yorgunluk sendromunu azaltır.

– Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere nörodejeneratif bozukluklara karşı koruyucudur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal