Fatih Terim'den Alanyaspor Mağlubiyetinin Ardından Taraftarlara Tepki!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında kendi sahasında Alanyaspor'a son dakikalarda yediği gol ile mağlup olan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, düzenlediği basın toplantısının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

19.09.2021-20:20 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-20:20)

Galatasaray'da hafta içerisinde oynanan UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lazio galibiyetinin ardından moraller yüksekken Spor Toto Süper Lig mesaisi bugün oynanan Alanyaspor karşılaşması ile başladı.

SON DAKİKALARDA GELEN GOLE ENGEL OLAMADILAR

Alanyaspor ile kendi sahasında karşı karşıya gelen Galatasaray, ağırlıklı olarak önde götürdüğü ve gole çok yaklaştığı karşılaşmada son dakikalara girilirken Daniel Candeias'ın golüne engel olamadı ve sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

FATİH TERİM'DEN MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor mağlubiyetinin ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

ROTASYON YAPMAMIZ GEREKİYORMUŞ

Üçüncü gün oynanacak maça istikrar adına aynı takımı sürdüm. Demek ki rotasyon istiyor. Kaybettiğimiz için üzgünüm. Özellikle 2. yarıda değişiklikler kendini gösterdi. Oyunu rakip sahaya yıktık, hücum devamlılığını elimize aldık, arka arkaya pozisyonlar ürettik ama son topu içeri atamadık.

TARAFTARLARIN BUNA HAKKI YOK!

Bizim daha büyük bir sorunumuz var. Muhakkak kimse kaybetmek istemez ama yolun daha başındayız, daha eylüldeyiz. Taraftarımız, bizim en önemli silahımız ama böyle olursa bu iş aleyhimize döner. Sahanın içinde 30. dakikada Yedlin geri pas atınca yuhalandı. Bunu anlamadım. Ömer'e küfürler, Babel'e yuhlar... Ne oluyor? Sosyal medyada herkes antrenör anladık ama biz bu oyuncuları kazanamayız. Emre Akbaba bu yüzden gitti. Galatasaray'a en büyük yardımı yapacak olan taraftarımız ama Yedlin'i çıkarmak zorunda kaldık. Zaten yorulmuştu ama tepkiler ve etkiler var. Maçtan sonra 8 oyuncu yenilenmeye çıktı, Ali Sami Yen'de oyuncularımıza küfür ediliyor. Arkamızdan oyuncularımıza edilen küfürleri bizzat duyuyoruz. Burada enteresan bir şey var. Bizim için en büyük tehlike budur. Bu çocuklar bunların hiçbirini hak etmiyor. Daha 5. maç. Buraya namağlup gelmişiz ve üç gün önce tarihi bir zafer almışız ama bu nedir? Oyun 0-0 iken yuh çekiliyor. Statta olan bazı şeylere dikkat çekmek gerekiyor. Bu bizim için en tehlikelisi. Yapılanlar iyi değil. Hiç kimsenin buna hakkı yok. Bugün en çok üzüldüğüm bu.

CİDDİ ROTASYONLU GİTMEMİZ GEREKİYOR

Burada da hatalıyım herhalde. Bunu da öğrenmiş olduk. Bazen böyle maçlarda Galatasaray'ın yaptığı önemli işlerden bir tanesi iyi oynamazken de öne geçmekti. Bugün bunu başaramadık. İkinci yarı yarım saat iyiydik ama bir türlü golü bulamadık. Epeydir 3 santrforumuzdan gol sesi de yok. Bizim bugünü kazançlı bitirmemizin tek unsuru 1-0 öne geçmemizdi. Ondan sonra daha rahat edebilirdik. Geçemeyince fiziksel olarak düştük. Hatalar da fazlalaştı. Rakip sahada kaptırdığımız döndü ve kalemizde gol oldu. Bizim adımıza iyi bir gün değildi. Demek ki ciddi rotasyonlu gitmemiz gerekiyor.

KEREM AKTÜRKOĞLU VE YENİ TRANSFERLER...

Normalde çıkarmam, çok isteneni de sokmam. Herkes kendi görevini yapacak. Burada kararları kimin vereceği belli. Bu bizim lehimize olsa, 'Bu işlere devam edin.' deriz. Bu işler nereye gidiyor bilmiyorum. Uzun zamandır yönlendirmeler var. Nereye gideceğine bakacağız En kısa zamanda onu da göreceksiniz. Bize adapte olmasını bekledik. O da oynayacak.

SONRADAN GİREN OYUNCU GEREĞİNİ YAPACAK

Devre arasında Sofiane Feghouli, Emre Kılınç ve Mustafa Muhammed girdi. Onların girişiyle oyunu rakip yarı alana yığdık. Sonrasındaki yarım saatte birçok pozisyona girdik. Yedeklerin kalitesinin artması ve biraz daha güçlenmesi konusunda fikrim değişmedi. Böyle devam ederse bazı oyuncular demek ki 2 numara da olamayacak. Tercih haklarımızı daha çok mücadele eden, ne için girdiğini bilen oyunculardan yana kullanacağız. Oturan da sonradan giren de oynayan da gereğini yapacak.

MARCAO BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR SİLAH

Muhakkak ki oyun kurmamızda Marcao, tekniği ve sol ayağıyla bizim önemli silahlarımızdan biri. Ancak yapacak bir şeyimiz yok. Cezası devam ediyor. Marcao'suz oynayacağız ama başka arkadaşlarımız da devreye girebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal