Fatih Hakan Avşar: En İyi Oyunu Beşiktaş Oynuyor!

Beşiktaş Asbaşkanı Fatih Hakan Avşar, basın mensupları ile bir araya gelerek Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesi, tartışılan hakem kararları ve Teknik Direktör Sergen Yalçın ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

22.02.2021-14:35 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-14:35) Fatih Hakan Avşar: En İyi Oyunu Beşiktaş Oynuyor!

Beşiktaş Asbaşkanı Fatih Hakan Avşar, yapmış olduğu açıklamalarda ;

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYIDIR

Kimse beklemiyordu böyle bir performans göstermemizi ama biz bekliyorduk. Lig sonunda da şampiyon olacağımıza dair herhangi bir şüphemiz yok. Hakem kararları, VAR kararları, olmasını istemediğimiz oyunlar olmaz ise Beşiktaş hak ettiği gibi şampiyonluğun en büyük adayıdır. Güzel bir sinerji yakaladık. Sporda görmek istemediğimiz şeyler olmazsa Beşiktaş şampiyon olacaktır.

EN İYİ OYUNU BİZ OYNUYORUZ

Oyun konusunda mütevazı değiliz. En iyi oyunu oynuyoruz. Adaletli kararlar bekliyoruz. Federasyondan, hakemlerden, VAR'dan adaletli kararlar bekliyoruz. Kendi menfaatimize değil, herkese karşı. Bugün 13. sırada olan da 15. sırada olan ya da 1. sırada olan neyse hakkımızı istiyoruz. Daha fazlasını değil. Doğru kararlar istiyoruz. Aleyhimize verilecek kararı lehimize versinler istemiyoruz. Kararlar en adaletli, en doğru şekilde verilsin. Çok büyük emekler var. Burası çok büyük bir camia. Her kulüp öyle. Hiç kimsenin farklı oyun ve stratejilerle şampiyonluğu belirlemeye hakkı yok. Eğer adaletli ve doğru kararlar verilirse Beşiktaş sezon sonunda şampiyon olacak.

HERKESE EŞİT YÖNETİM GEREKLİ

Hakemler en doğruyu yapmak zorundalar. Etki altında kalmamaları gerekir. Herkese eşit mesafede, en adil şekilde kararlar almalı, şampiyonluğu etkileyecek kararlar almamaları gerekir. Böyle olursa problem yaşanacağını sanmıyorum.

YABANCI HAKEM KONUSU İLE İLGİLİ

Yabancı hakem konusunun buraya neden geldiğini tartışmak lazım. Sayın Başkanımız yabancı hakemlere sıcak bakıyorsa eğer buraya nasıl geldik bunu tartışmalıyız. Mevcut hakemlerle herkes işini yapmalı. Futbolcu futbolunu oynayacak, teknik adam teknik adamlığını, yönetici de yöneticiliğini yapacak. Hakem de hakemliğini yapacak. Eğer herkes işini düzgün yaparsa biz neden başkasını arayalım. Türkiye'nin bu kadar evladı varken biz neden dışarıdan adaletli bir hakem beklentisi içine girelim. Dolayısıyla daha önce yaşananlara bakmak lazım. Daha önceki kararlar bizi buraya getiriyor.

SERGEN HOCAMIZIN TÜM KARARLARININ ARKASINDAYIZ

İnanmak başarmanın yarısıdır. Sergen Yalçın da bizim gibi inanan birisi. Yola çıktığında da buraya inanarak gelmişti. Biz de ona bu görevi inanarak vermiştik. Sergen Yalçın çok tecrübeli, futbol zekası çok iyi, çok güvendiğimiz biri. Sergen Yalçın bizim için çok büyük bir şans. Hocaya çok güveniyoruz. Tüm kararlarının arkasındayız. Hoca her konuda yönetimi ve başkanı arkasına almış durumda. Kendisinden çok memnunuz. Her konuda bize çok ciddi yardımcı oluyor. Sergen hoca, Beşiktaş'ın evladı. Kafasında hep 'Beşiktaş'a en iyisini nasıl yaparım' düşüncesi var. Bunu biliyoruz. Kendini ev sahibi olarak görüyor. Bu bizim için büyük bir şans.

PAHALI TRANSFER YERİNE AKILLICA SEÇİMLER YAPTIK

Önemli olan sürdürülebilir başarı. Biz çok para verip, çok büyük futbolcular almak yerine en iyi rakamlara en iyi futbolcuları bulup aldık. Asıl başarı budur zaten. Evet belki taraftar pahalı iyi futbolcuları istiyor olabilir. Ama Beşiktaş maddi zorlukları diğer kulüpler gibi yaşayan bir kulüp. Başkanımızın önderliğinde çok ciddi tasarruflar yaptık. Pahalı transferler yerine akıllıca seçimler yaparak doğru oyuncularla yola devam etmeyi tercih ettik. Haksız değiliz. Taraftar mesela Hulk'u çok istedi. Günün sonunda o kadar para verip Hulk gibi bir oyuncuyu almak yerine Beşiktaş'ın çok önemli bir değeri Cenk Tosun'u takıma kazandırdık.

ÜMRANİYE'DE HARİKA BİR HAVA VAR

Necip Uysal mutlu. İçeride çok güzel bir hava var. Beşiktaş Kulübünün içerisinde şampiyonluk havası var. Ümraniye'de tesislerde antrenmanları izlediğinizde bu havayı görüyorsunuz. Bütün sporcularımız belki daha önce küsmüş, kırgın oyuncularımız da bu havadan etkilenerek maksimum performansla sahaya çıkıp oynuyorlar.

BEŞİKTAŞLILIK ÇOK FARKLI BİR DUYGU

Beşiktaş farklı bir şey. Beşiktaşlı olmayan anlayamaz. Beşiktaş camiasının içinde olmak farklı bir ayrıcalık. Bu ayrıcalığı yaşayan kimse bundan vazgeçemez. Bizde oynayan yabancı oyuncularımız olsun, kendi kardeşlerimiz olsun burada oynadıktan sonra bu camiada olmayı, bu atmosferde olmayı herkes arıyor. Geri dönenlerin de bundan etkilenerek koşa koşa geri geldiklerini görüyoruz. Bizler de çok memnunuz. Eskilerle ilgili 'şunlar gelsin' diye bir düşüncemiz yok. Gündemimiz var. Nerede bir eksik varsa oraya arayış içine giriyoruz. O anda da Beşiktaş için en iyi karar neyse onu yapmaya çalışıyoruz

BAŞKANIMIZ HAKLARIMIZI HER ZAMAN SAVUNACAK

Başkanımız, Kulüpler Birliği başkanı ve aynı zamanda Beşiktaş Kulübünün başkanı. Burada bir haksızlık varsa elbette en iyi şekilde dile getirecek. Tabii ki Beşiktaş'ın haklarını savunacak. Beşiktaşlılık farklı bir şey. Biz Beşiktaşlıyız diye başka bir takımın haklarının yenmesine izin vermedik, vermeyiz de. Biz yanlış kararlardan çok zarar gördük. Dolayısıyla biz şunu savunuyoruz: yanlış karar olmasın. Hiçbir kulüp için yanlış karar verilmesin. Hiçbir futbol kulübünün akıbeti farklı odalarda çizilmesin. Bizim duruşumuz belli. Beşiktaşlılık ayrı bir duruş. Ayrı bir çizgimiz var bizim. Adaletten yanayız. Ahmet Nur Çebi iki başkanlığı da en iyi şekilde götürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal