Faizsiz Ev Satışına Denetim Geliyor

Faizsiz sistemle ev satışı sektörü giderek büyüyor. Bununla ilgili harekete geçen Cumhurbaşkanlığı denetimleri artıracak.

14.02.2019-13:58 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-13:51) Faizsiz Ev Satışına Denetim Geliyor

Artan konut kredi faizleri ardından ev sahibi olmak isteyen bir kesim, tasarrufa dayalı faizsiz sisteme geçti. Geçen sene ayda 10 bin, toplamda ise 120 bin konutun bu biçimde satıldığı bildiriliyor. Bu şekilde faizsiz sistemle satılan konutların genel konut satışları içindeki payı yüzde 2,5'e geldi. Bu oranın 2019'da yüzde 5'e çıkacağı tehmin ediliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Aynı biçimde 250 milyon TL olan aylık teslimat rakamının 2019'da aylık 350- 400 milyon TL'leri bulacağı tahmin ediliyor. Sistem Türkiye çapında yaygınlaşırken, firmaların güvenilirliği daha da önemli olmaya başladı. Alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, sistemin denetimi için girişimler başlattı. Hazine ve BDDK'nın bu süreçte görev alacağı kaydedildi.

SEKTÖR HIZLA BÜYÜYOR

Tasarrufa dayalı faizsiz sistemle gerçekleştirilen konut satışları son dönemde senelik yüzde 50 ila 70 artıyor. Hızla büyüyen sektörde Eminevim, Birevim, Fuzulev, Finansevim gibi 4 büyük oyuncu pazarı domine ederken, Konya merkezli Hedefevim ve şimdilik İstanbul bazlı faaliyet gösteren Katılımevim gibi yeni oyuncular da pazara girdi.

20 seneyi bulan ödeme olanaklarının sunulduğu sisteme en büyük isteğin yüzde 35 ile İstanbul'dan geldiği kaydediliyor. Ayrıca Anadolu'da Konya, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır ve Hatay gibi şehrlerde tasarrufa dayalı sistemle konut satışı öne çıkıyor.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal