29.07.2022-14:00 (Son Güncelleme:14.07.2023-14:48)


1

Fahriye Evcen kimdir?

Fahriye Evcen kimdir?

Fahriye Evcen, 4 Haziran 1986 tarihinde Almanya'nın Solingen şehrinde dünyaya geldi. Anne tarafından Çerkes kökenli olan Evcen, baba tarafından ise Kavala göçmenidir. Lisans eğitimini Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladı.Bu dönemde Türkiye'den dizi teklifleri alınca, eğitimine devam ettiği okulu dondurarak annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Fahriye Evcen, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu.



2

Oya Aydoğan sayesinde oyuncu oldu

Oya Aydoğan sayesinde oyuncu oldu

Fahriye Evcen Türkiye’de tatilde bulunduğu bir dönemde Oya Oydoğan’ın programına seyirci olarak katıldı. Bu sırada Aydoğan’ın dikkatini çekti. Oya Aydoğan, Fahriye Evcen’i yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Ünlü oyuncu, Almanya’da okurken dizi teklifi alınca okulunu dondurup İstanbul’a geldi.



3

Minik Kerem'in yüzü görüntü

Minik Kerem'in yüzü görüntü

Fahriye Evcen'in minik oplu Kerem'in yüzü göründü. Kerem Özçivit'in annesine olan benzerliği ise sosyal medyada gündem oldu.



4

Fahriye Evcen'den endişelendiren paylaşım

Fahriye Evcen'den endişelendiren paylaşım

İkinci çocuklarını kucaklarına almaya gün sayan Burak Özçivit'in eşi Fahriye Evcen'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Geceleri artık rahat uyuyamadığını yazan Evcen'in bu durumdan rahatsız olduğunu belirttiği paylaşımı büyük ilgi gördü. Evcen kimin için böyle bir paylaşım yaptığına dair başka bir açıklama yapmadı.



5

Fahriye Evcen doğum yaptı

Fahriye Evcen doğum yaptı

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit Çiftinin Mutlu Günü 2017 yılında dünya evine giren Fahriye Evcen ve Burak Özçivit çiftinin heyecanla bekledikleri ikinci bebekleri bugün öğlen saatlerinde, Dr. Bülent Urman önderliğinde Amerikan Hastanesinde sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Çift , heyecanla bekledikleri erkek bebeğine “ Kerem “ adını verdi. Duygu dolu anlar yaşandı Doğum sırasında eşi Fahriye Evcen Özçivit ’i yalnız bırakmayan Burak Özçivit duygu dolu anlar yaşadı.



6

İkinci bebeğini kucağına almak için gün sayan Fahriye Evcen, sosyal medya hesabından yeni fotoğraflar paylaştı. Hamilelikteki güzelliği takipçilerini büyülerken, paylaşımının altına 'Kavuşmamıza az kaldı' yazması, bebek erken mi gelecek? sorularına neden oldu. Ünlü oyuncunun fotoğraflarına kısa sürede binlerce beğeni ve yorum geldi.



7

İlk dizisi

İlk dizisi

Fahriye Evcen, ilk ekran deneyimini Yaprak Dökümü ‘Necla’ rolü ile edindi. Bu rolle büyük bir üne kavuştu. İlk sinema deneyimini ise 11 Nisan 2008 tarihinde ‘Cennet’ filminde başrol oyuncusu olarak yaşadı ve aynı yıl ‘Aşk Tutulması’ filminde de rol aldı.



8

Çalıkuşu dizisi

Çalıkuşu dizisi

Yapımcılığını TİMS Prodüksiyon’un üstlendiği ve romandan uyarlanan ‘Çalıkuşu’ dizisinde Feride karakterini canlandırdı. Bu dizide şuanda evli olduğu Burak Özçivit ile başrolü paylaştı. Diziden sonra yine Burak Özçivitle ‘Aşk Sana Benzer’ filminde oynadı.



9

Fahriye Evcen, 29 Haziran 2017 tarihinde oyuncu Burak Özçivit ile İstanbul’da evlendi. Çiftin 13 Nisan 2019’da Karan adını verdikleri bebekleri doğdu. Bir süredir ekranlardan uzak olan Fahriye Evcen, ailesiyle kameralardan uzak bir yaşam sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr